Sarıyer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dünya çocuklarını Sarıyer’de ağırlıyor. Minikler, şenliklerin ikinci gününde Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i ziyaret ederek yörelerine ait hediyeleri takdim ettiler. Sarıyer Belediyesi yeni hizmet binasını gezen öğrenciler daha sonra Down Town Event Cafe’nin işletmesini yapan down sendromlu gençlerle bir araya geldi. Salon şefi Elif Yavuz, ekip liderleri ve öğrencilerden gelen soruların ışığında, Down Town Event Cafe’nin hikayesini ve kuruluş amacını anlattı.

Bilgin: Savaşları önleyecek olan sizlersiniz

Farklı ülkelerden ve şehirlerden gelen çocuklar ilk olarak Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin’i ziyaret etti. Çocuklarla teker teker tanışan Osman Bilgin, “Sarıyer’in birçok güzelliğine şahit olacaksınız,” diyerek ilçeyi anlattı. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’in katıldığı ziyarette konuşan Bilgin, “Dünyada çocuklara adanan böyle bir bayram yok. Türk çocukları bu açıdan çok şanslı. Bizlere böyle bir günü armağan eden Mustafa Kemal Atatürk gibi bir devlet adamına sahip olmanın getirdiği bir gurur var. Coğrafyamızda çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Bu kötülükleri, savaşları önleyecek olan sizlersiniz. Çocuklar arasındaki birliktelik, kardeşlik, saygı ve sevginin temeli burada atılacak. Dünyada çözülemeyecek hiçbir şey olmadığını sizler herkese göstereceksiniz” şeklinde konuştu.

Genç: Enerjimi çocuklardan alıyorum

“Sarıyer’i çocuklarla yönetiyorum” diyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerini Sarıyer Belediye Meclis Salonunda ağırladı. Çocuklarla sohbet eden Başkan Genç, onlardan aldığı enerjiyle çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Genç, “Sizler burada yeni insanlarla tanışıp, o en temiz çocuk dünyanızda arkadaşlıklar kuracaksınız. Burası bizim meclis salonumuz. İşte ben burada Sarıyer’i çocuklarla yönetiyorum” dedi.