İmar barışı kayıtlarının başlamasıyla birlikte, Sarıyerlilerin görüş ve düşüncesini aldık. Sarıyerli imar barışı hakkında ne düşünüyor? Beklentisi ne? Sorularına cevap bulmaya çalıştık.

ÖZEL HABER

Sarıyer’de büyük umut uyandıran imar barışı başvurularının başlamasıyla Sarıyerliler, Bağlar Mevkii İBB Kültür Merkezinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan başvuru merkezine akın etmeye başladı. Sarıyer Posta Gazetesi olarak biz de başvuruların yapıldığı merkeze giderek, vatandaşların imar barışı hakkında görüşlerini aldık.

Türkiye genelinde yaklaşık 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı sona erdiren, kamuoyunda imar barışı olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi başvurularının başlaması hakkında Sarıyerli vatandaşlar şu açıklamalarda bulundu:

Ömer Özcan

İstinye Koru Mahallesi’nde oturuyorum. 72 yaşındayım ama bu yasa ile adeta dünyaya yeniden geldik. Üzerimizde sürekli evimiz yıkılacak korkusu vardı. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar beyden bu yasayı duyduğumuz zaman hayatımız değişti. Allah, hükümetimizden, devletimizden razı olsun.

Kemal Korkmaz

1988 yılından bu yana Koru Mahallesi’nde oturuyorum.  Herkes yasadan memnun.  Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanımız Salih bey bize güven verdi. İnsanlar üzerindeki korkuları attı. Şimdi vatandaş yaparsa Salih Bayraktar yapar görüşü hâkim. Sarıyer Belediyesi, ‘AK Parti belediyeyi alırsa tüm binalarınızı yıkacak, sizi de buradan gönderecek’ diye insanların üzerine korku salıyordu. Tapu sorunu yaşayan insanlar bu yüzden çok huzursuzdu. Başkanım kimseye söz vererek boş vaatlerde bulunmadı. Elimizden geleni yaparak bu sorunu çözmeye çalışacağız dedi ve sözünü tuttu. Kaldı ki Sarıyer’in yıllardır kanayan yarasını ortadan kaldırdı. Daha sonra ortaya farklı bir durum çıktı. Önce bu yasanın hiçbir getirisi yok, boş bir kanun dediler. Toplantılar, görüşmeler yapıldı. Bunun akabinde Salih Bayraktar değil, biz çözdük bu sorunu diyenler oldu.

Şefik Örkün

Zekeriyaköy Kasapçayırı’nda oturuyorum. Uzun yıllardır bu anı bekliyorduk. Çıkması gereken bir yasaydı. Ancak şahsen benim kafamda bir iki soru işareti daha var. Hisseli tapusu ve imarı çıkmış olan bir yerim var. Yapı Kayıt Belgesi’ni aldıktan sonra evimi yıkmak istediklerinde mahkemeye bu belgeyi verip delil olarak sunabilecek miyim?

Yavuz Tekin

Tarbaya Şenevler’de oturuyorum. Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili bilgi almaya ve kayıt başvurusu yapmaya geldik. Açıkçası sadece toplantılarda söylenenler dışında bilgimiz yok. Her şeyi buradan öğreneceğiz. Ancak umarım bir seçim yatırımı olmaz. Çünkü bu siyasi bir melese değil, tüm Türkiye’yi yakından ilgilendiren önemli ve hassas bir konu.

Sinan Bay

Büyükdere Mahallesi’nde oturuyorum ve orada 24 yıllık esnafım. Yapı Kayıt Belgesi müracaatı için geldim. Bu yasayı çıkaranlardan Allah razı olsun. Sarıyerliler için çok büyük bir problemdi. Yapılacak en güzel iş buydu. İlçe Başkanımız Salih Bayraktar’a sonsuz teşekkür ediyorum. Allah bu kanuna vesile olanlardan razı olsun.