Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gençlerin seslerini sanat yoluyla duyurmasını sağlayan İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV), dünyada bir ilke imza attı. İZEV, Sarıyer Belediyesinin desteğiyle Down sendromlu, otizmli ve mental farklılığı bulunan bireylerin hayata geçirdiği “Hayvanlar ve Biz” adlı bir sergi düzenledi. Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yer alan serginin açılışı, özel bir geceyle yapıldı. Sunuculuğunu haberci Erhan Ertürk’ün yaptığı geceye Kubat, Koray Avcı, Yavuz Dizdar gibi ünlü isimler de katıldı. Sanatçılar, “Hayatta Biz de Varız” diyen gençlerle birlikte yorumladıkları ‘Yaşam Hakkı-Duvar’ şarkısının tanıtımında gençlere destek verdi.

İnsana dair duyguların fotoğrafı

Özel gençler doğayı temsil eden hayvanlarla birlikte, özel kostüm ve tasarımlarla objektif karşısına geçti. Fotoğraf sanatçısı Kaan Çaldıran’la çalışan 16 genç, her karede bir hayvanın yer aldığı tablolarda insana dair sevgi, şefkat, umut gibi duyguları farklı biçimde yorumladı.

Roger Waters’tan büyük jest

Dünyanın en ünlü müzik gruplarından Pink Floyd’un solisti Roger Waters, tarihin en bilinen şarkılarından biri olan ‘Another Brick in the Wall’ şarkısının kullanım hakkını İZEV’li gençlere verdi. Özel bireyler, 14 ünlü sanatçıyla birlikte, ‘Another Brick in the Wall’u, ‘Yaşam Hakkı-Duvar’ adlı sosyal mesaj içeriğiyle yeniden yorumladı. Gençler şarkı ve klip aracılığıyla seslerini ilk kez tüm dünyaya duyurmuş oldu.

Genç: Zihinlerdeki duvarı hep beraber yıkacağız

Yaşamın her alanında engelli bireylerin olması gerektiği anlayışıyla çalıştıklarını belirten Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yaşamda bu çocuklar olmazsa hiçbir şeyin anlamı yoktur. “Gençlerimiz çok önemli bir yolun başlangıcındalar. Onlar tüm dünyaya sevmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterecekler. Klipte çok heyecanlandım. Ben ki türkü söylerim, konuşmalar yaparım ama bu şarkıyı söylerken çok farklı duygular hissettim. Her zaman birlikte olacağız. Bu yolu beraber yürüyeceğiz. Zihinlerdeki duvarı hep beraber yıkacağız” dedi.