İTÜ Mezunları Derneği Öğrenci Kulübü’nün her yıl düzenlendiği ‘Farklı Gelecekler Zirvesi’ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mühendislik bölümünü bitirmiş ve daha sonra farklı alanlarda kariyer yapan mezunlar  ‘İnşaat Fakültesi Paneli’nde buluştu.

Anılarını ve deneyimlerini paylaştılar

Moderatörlüğünü öğrenci Nihan Açık’ın yaptığı etkinliğe katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstanbul Sanayi Odası Eski Meclis Başkanı ve Mapfre Genel Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, Inventram A.Ş. Genel Müdürü Cem Soysal, Paşabahçe Pazarlama ve Kurumsal Satış Müdürü Alper Emniyetli mühendis adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Farklı alana yönelmiş mezunları bir araya getirmenin yanı sıra interaktif bir sohbet ortamı yaratmanın amaçlandığı etkinlikte, panelistler okul yıllarına ait anılarını ve mesleki birikimlerini öğrencilerle paylaştı.

Genç: Hızlı giden bir yaşam var

Etkinliğin açılış konuşmasını İTÜ İnşaat Fakültesi Mezunu olan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptı. Genç, dünyada rekabetin yoğunlaştığına dikkat çekerek; “Dünyada yerinizi alıp öne geçmeniz gerekiyor. Hızlı giden bir yaşam var ve onu yakalamak zorundayız” ifadesini kullandı.

“Sarıyer’de gençlik potansiyeli çok yüksek”

Uzun yıllar yurt içinde ve yurt dışında çeşitli projelerin içinde olduktan sonra nasıl belediye başkanı olduğuna değinen Şükrü Genç, meslektaşlarına her alanda başarılı olmak için entelektüel birikimin şart olduğunu söyledi. İyi bir mühendisin, yaşamın sorunları içerisinde çözüm ortağı olduğunu anlatan Başkan Genç, “Gençlik potansiyelinin çok yüksek olduğu Sarıyer’de deneyimlerimizi paylaşıp, sizlerle birlikte çalışmayı planladık. Sürdürülebilirliğin temel kriteri katılımcılıktır. Bir takım işleri birlikte yapabilmektir” dedi. Konuşmasının sonunda Başkan Şükrü Genç'e ve diğer panelistlere plaket takdim edildi.