İstanbul polisi Sarıyer'de geçtiğimiz Nisan ayında öldürüldükten sonra yakılan cesedin sırrını çözdü. Olayla ilgili 1'i kadın 8 kişi gözaltına alınırken şüpheliler, cinayeti ''51 bin dolarlık alacak''' sebebi ile işlediklerini söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada polis öldürülmeden 2 gün önce Sultangazi ilçesinde evinin önünden kaçırıldığını tespit etti. Güvenlik kamera görüntülerinde şüphelilerin, Yusuf Işık'ın yanına yaklaşarak elindeki poşeti yere atıp zorla bir otomobile bindirdikleri ve uzaklaştıkları görüldü.

Cinayetin sebebi 51 bin dolar

Polis soruşturması sonucu şüphelilerin 2002 yılında Portekiz'de cezaevinde bulunan Y.G. adlı akrabalarını kurtarmak için sözde Ankara'da tanıdıkları olduğunu söyleyen Yusuf Işık'a bir aracıyla ile 51 bin dolar verdiklerini söyledikleri öğrenildi. Şüpheliler daha sonra Yusuf Işık'ın ortadan kaybolduğunu, yıllar sonra onun izini bularak parayı almak için kaçırdıklarını daha sonra öldürdüklerini söyledikleri öğrenildi.

Polis operasyon yaparak yakaladı

Polis bu ipucunu değerlendirerek yaptığı çalışmada kimliklerini tespit ettiği şüphelileri önceki gün düzenlendiği operasyonla gözaltına aldı. 1i kadın 8 kişi Cinayet Büro Amirliğinde sorguya alındı.