Ülkemizde yoğun olarak tercih edilen iPhone marka telefonların yavaşladığını düşünüyorsanız birkaç basit yöntemle telefonunuzu hızlandırmanız mümkün.


Telefonunuzu ne sıklıkla açıp kapıyorsunuz?

Sürekli açık duran ve yoğun kullanıma maruz kalan iPhone’ların, belirli bir süre sonra yavaşlaması normal bir durumdur. iPhone’unuzun haftada 2 kez kapatıp açılması telefona binen yükü hafifletir ve telefonu hızlandırır. Bu teknik sadece iPhone cihazlar için değil Blackberry, Windows Phone ve Android cihazlar içinde yararlı olan bir tekniktir.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatın

Kullanmayı bıraktığınız bir uygulama tam kapatmadığınız takdirde arka planda çalışmaya devam edecek ve ram kullanacaktır. Bu da telefonu yavaşlatacağı gibi şarjını da azaltacaktır. Uygulamaları tamamen kapatmak için; IOS 7,8 VE 9 işletim sistemlerinde ‘Home’ tuşuna iki kez tıklayıp açık uygulamaları yukarı doğru kaydırın. Hala IOS 6 işletim sistemine sahipseniz ‘Home’ tuşuna 2 kez basıp açılan alt pencerede, kapatmak istediğiniz uygulama simgesinin üzerine basılı tutup kapama simgesine tıklayın.Adsız

Yardımcı uygulamalara itibar etmeyin

Doktor adı altında toplanan uygulamalar şarj kullanımı için kullanıcıyı bilinçlendirse de bu tip programların performansı arttırıp arttırmadığı hala bir muallaktır. Eski yazılımlarda iPhone için yararlı olsa da son IOS güncellemeleriyle işe yaramadığı düşünülmüş ve kullanımları azalmıştır.

 

Cihazınızda gereksiz uygulama tutmayın

Artık kullanmamayı bıraktığınız uygulamaları kaldırın. Bu işlem hafızayı rahatlatacağı için performansı arttıracaktır.

Mesajları silin

Eski ve saklamanız gerekmeyen mesajları telefonunuzda tutmak telefonu yavaşlatacaktır. Mesajları silerek iPhone’unuzun yavaşlamasını azaltabilirsiniz.

Tarayıcı belleğini boşaltın

Kullandığınız Web tarayıcısının belleğini temizlemek internet çerezlerini de temizleyeceği için cihazınızı hızlandıracaktır.

Parlaklığı elle ayarlayın

Bilindiğinin aksine otomatik, parlaklık şarjınızın uzun gitmesini sağlamaz. Bu özellik, gün ışığına göre parlaklığı otomatik ayarlamaya çalıştığı için iPhone’unuzun üstündeki sensörlerin sürekli çalışmasını sağlar ve bu da şarjı azaltır. Bunu bilmeniz size performanstan ziyade batarya ömrünü uzatmanıza yardımcı olacaktır.parlaklik

 

 

 

 

 

 

 

WI-FI’ ı kullanmıyorsanız açık tutmayın

Eğer bir WI-FI ağına bağlı değilseniz ve WI-FI’ ınız açıksa sürekli bağlanmak için ağ arayacağından muhakkak kapalı tutun. Çünkü bu hem şarjı büyük ölçüde azaltacak hem de performans kaybına sebep olacaktır.

Fotoğraflarınızı farklı platformlarda depolayın

iPhone’ unuzu en yavaşlatan en büyük etkenlerden biri cihazda yüzlerce fotoğraf bulundurmak diyebiliriz. Yüzlerce fotoğrafı telefonunuzda tutmak yerine Bulut ortamına, taşınabilir bellek ya da harddisklere veya bilgisayarınıza depolayabilirsiniz. Telefonunuzdaki fotoğrafları başka platformlara depolayıp telefondan silmeniz, telefonda gözle görülür performans artışı sağlayacaktır.

Format atın

Yılda 1 ya da 2 kez telefonunuzu yedekleyip format atmanız yani fabrika ayarlarına döndürmeniz iPhone’unuzu hızlandıracaktır. Bilgisayarınıza indireceğiniz iTunes adlı program, tek tuşla iPhone’nuzu bilgisayarınızla senkronize ederek yedeklemenize olanak tanıyacaktır.iphoneturkey-com-itunes-yedek-02

 

 

 

 

 

Telefonunuzu güncel tutun

Yayınlanan güncelleştirmeleri cihazınıza indirip yüklemeniz, optimizasyon hatalarını azaltacağından cihaz performansını arttıracaktır. Bu diğer akıllı telefonlarda ve bilgisayarlarda da dikkat edilmesi gereken bir husustur.