Maliye Bakanı Naci Ağbal, FETÖ'yle mücadele kapsamında mal varlığı dondurulanların sayısının bini geçtiğini, 87 milyon liralık da çek ve senede el konulduğunu söyledi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, FETÖ'yle mücadelenin bilançosunu açıkladı: Örgütün kasasından 472 milyon lira çıktı. FETÖ'nün piyasaya 400 milyon lira borcu var. 87 milyon liralık çek, senede el konuldu. Örgüte ait 4.482 kurum kapatıldı. Mal varlığı dondurulanların sayısı bini geçti.

Bakan Naci Ağbal, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye ait kasalarda 385 milyon lira nakit ve 87 milyon lira çek ve senede anında el konulduğunu, toplam 4 bin 482 FETÖ bağlantılı kurum kapatıldığını söyledi. Bunlara ait 3 bin 361 bina, 7.2 milyon metrekare arazi devlet adına tescil edildiğini belirten Bakan Ağbal, "FETÖ bağlantılı olup memurluktan atılanlar parasını kaçırmaya çalışıyor. Mal varlıkları dondurulanların sayısı 1.000'i geçti" dedi..

ŞİRKETLER YAKIN TAKİPTE

FETÖ'nün en önemli ayaklarından birinin de şirketler ve finansman olduğunu söyleyen Bakan Ağbal, “Şirketler ayağında savcılıklar soruşturmalarına devam ediyor. FETÖ kontrolü olduğu yargı kararı ile tespit edildiğinde devlet el koyacak.”dedi.

Binin üzerinde hesabın dondurulduğunu hatırlatan Bakan Ağbal, “FETÖ örgütüyle bağlantılı olup memurluktan atılanların birçoğu paralarını bankalardan kaçırmak, yurtdışına çıkarmak istiyor. Bankalar bu talepler geldiğinde şüpheli işlem olarak MASAK'a bildiriyor. Transfer işlemlerini durduruyoruz. Savcılıklara suç duyurusunda bulunuyoruz. Her gün imza geliyor. Şu anda binin üzerinde hesap donduruldu.”dedi.