Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) işbirliğiyle düzenlenen 5 Haziran ‘Çevre Günü’ organizasyonu, hizmet binasında gerçekleşti.

SAGEM öğrencilerinin geleneksel kıyafetlerle yaptığı dans şovları ile şenlenen etkinliğe; Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Güneş, Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

Geri dönüşümden burs veriliyor

Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Sevgi Atalay, düzenledikleri organizasyonla doğayı temizlemenin yanında elde edilen gelirin eğitimde kullanıldığını ifade etti. Atalay,“Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz katı atık yağlar ve özellikle pil gibi doğadan kaybolmayan materyaller toplayarak buradan elde ettiği para ile öğrencilere burs imkânı sağlıyor” ifadelerini kullandı. Dünyanın dört bir yanından çekilen fotoğraflarla sergi açıldığını dile getiren Atalay, “Dünyanın dört bir yanında çekilmiş fotoğraflardan oluşan bir sergi açtık. Yok etmek üzere olduğumuz çevrenin dünya üzerindeki güzelliklerini vatandaşlara göstereceğiz. Sergimiz ücretsiz ve herkese açık olacak” şeklinde konuştu.

“Doğanın da bir ömrü var”

 Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Güneş, “Çevreyi ve doğayı tüketiyoruz. Şuan ki gidişat insanlık hiçte iç açıcı değil. Bizim amacımız; dünyayı gelecek kuşaklara en iyi şekilde bırakmak. Dünyayı geçmiş nesilden aldık; hor kullanmadan, yok etmeden geleceğe aktaracağız. Çevreyi tahrip edersek yeni neslin daha güzel bir dünyada yaşamasının önünü keşmiş oluruz. Bu bağlamda Sarıyer Belediyesi olarak sahip olduğumuz değerleri bir sunum içerisinde hedef kitleye doğru şekilde anlatmak için bu etkinliği organize ettik” dedi.

Çevre dostu Sarıyer

Doğa duyarlılığı konusunda Sarıyer’in önemli mesafe kaydettiğini söyleyen Ali Güneş, “Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Genç başta olmak üzer Sevgi Atalay Başkanımıza ve ilgili mercilere teşekkür ediyoruz. Çünkü Türkiye’nin sertifikalı ilk çevreci binasına sahibiz. Hizmet binamız Türkiye’ye örnek olmuştur”  diye konuştu.