Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan öğretmen ve usta öğreticiler, yıl boyu yaptıkları el işi, yağlı boya ve üç boyutlu resim, dantel, seramik, ahşap boyama gibi çeşit çeşit eserlerini İstinyepark’ta sergileyip,  el emeği göz nurundan anlayanların beğenisine sundular.


 

özay sertSAHEM’in İstinyepark’taki açılış sergisi, 16 kurs merkezi, 44 eğitmen ve 3 bin 418 kursiyeri ziyaretçileriyle buluşturdu. Sergide, 44 branşta yüzlerce eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide, kurs eğitmenleri gazetemize önemli paylaşımlarda bulundu. Sergide unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının yanı sıra 3 boyutlu resim, ahşap boyama, yapma çiçek ahşap rölyef, el nakışları, takı tasarım, giyim, hesap işi-tel kırma, seramik, iğne oyası, kumaş boyama, kurdele nakışı, resim dallarında kursiyerlerin el emeği göz nuru birbirinden yaratıcı eserler sergiyi gezenler tarafından büyük beğeni kazandı.


“Sarıyer’in kültür ve sanatına katkı sunduk”


Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özay Sert, “Buradaki gördükleriniz eserler kursiyer ve 3eğitmenlerimizin 1 yıllık hatta daha fazla emeğidir. Titizlik ve özveriyle hazırlanan bu eserleri burada sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sarıyer Halk Eğim Merkezi olarak kültür ve sanat anlamında önemli bir yol kat ettiğimizin bilincindeyiz. Bunun en güzel ispatı ise eserlerimizdir. Kurulan sergide ilgi beklediğimizin çok üstünde oldu. Önümüzdeki dönemde Sarıyer için önemli projelere imza atacaklarının altını çizen Sert, sözlerini şöyle sürdürdü:  Bizler toplumun farklı kesimlerine hizmetlerimiz devam edecek. Sosyal yaşamı kolaylaştıracak her türlü projeyi hayata geçireceğiz. Ayrıca yılsonu etkinlikleriyle Sarıyer’in kültür ve sanatına katkı sunduk. Sarıyer’in kültürünü tanıtıcı projelere imza atacağız” ifadelerini kullandı.


Bir tablonun ortaya çıkması 7 ay sürüyor


2Quilling’ sanatından bahseden kursiyerler, “Rönesans devriminde İtalyan ve Fransız rahipler tarafından keşfedilmiş ve ayetlerin tablolara işlendiği çalışmalardır. 18. Yüzyılda da zengin ailelerin dikkatini çekmiştir. Günümüzde de Rus Yullia Brodskaya’nın çalışmaları göze çarpmakta. Fakat dünyada bizim gibi çalışan yok. Dünyada tekiz. İnternette araştırınca bu sonuç ortaya çıkıyor. İnternete “Quilling” diye girince genelde çiçek çalışmaları karşımıza çıkıyor. Ama bizim yaptığımız bu işe boyut katmak. Biz burada rölyefi, kağıdı ve birçok farklı materyalleri kullanıyoruz. Bizim farkımız burada göze çarpıyor. Bir tablonun ortaya çıkması 7 ay sürüyor.  Ufak tablolar 2-3 ay sürüyor” şeklinde konuştu.