Trump, teknoloji devlerinin CEO’ları ile bir araya geldi. Beyaz Saray’da ki görüşmeye Apple CEO'su Tim Cook, Microsoft CEO'su Satya Nadella, Amazon CEO'su Jeff Bezos, Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in CEO'su Sundar Pichai dahil 10'dan fazla şirket yöneticisi katıldı.

CEO'lar ile yapılan toplantıda ABD'nin teknoloji altyapısının ele alındığı öğrenilirken, söz konusu şirketlerin toplam piyasa değerinin 3,5 trilyon dolar olması dikkat çekti. ABD Başkanı Donald Trump, "Hükümetin daha etkili faaliyet göstererek maliyetleri azaltması gerekiyor. Gelecek 10 yılda vergi mükelleflerine yaklaşık 1 trilyon dolar tasarruf sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

“HÜKÜMETİN MALİYETLERİ AZALTMASI GEREKİYOR”

Federal hükümetin teknolojik değişim geçirerek Amerikan vatandaşlarına daha iyi hizmet verebilmeyi ve siber saldırılara karşı halkı korumayı hedeflediğini vurgulayan Trump, "Hükümetin daha etkili faaliyet göstererek maliyetleri azaltması gerekiyor. Gelecek 10 yılda vergi mükelleflerine yaklaşık 1 trilyon dolar tasarruf sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu. Trump, hükümetin teknolojik yenilikleri yakalama çabasında olması ve ABD'nin kamu teknolojisi alanında da dünya liderliğine ulaşması gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: TEKNOLOJİ DEVLERİNE 1 TRİLYON DOLARLIK SÖZ