Apple aldığı patentlere yeni bir tane daha ekledi. Cupertino merkezli şirket bu sefer yeni bir kablosuz şarj teknolojisi üzerine patent aldı. Peki bu teknoloji iPhone 8'de kullanılacak mı?
Cupertino merkezli şirketin, piyasadaki kablosuz şarj sistemlerinden çok daha üstün olan yeni bir teknolojiyi kullanıcılarına sunması bekleniyordu. Apple’ın kablosuz şarj cihazının, belli bir mesafe çerçevesinde telefonu uzaktan da şarj edebileceği iddia ediliyordu. Tabi ki bu teknolojinin varlığını kanıtlayan somut bir delil ortaya konamamıştı.

Ortaya çıkan görselde cihazın arkasındaki yuvarlak yüzeyin bir sonraki iPhone’un kablosuz şarj özelliğine sahip olabileceğine işaret ediyor. Öte yandan görselde dikey olarak konumlandırılmış çift kamera ve kulaklık girişi olmaması dikkat çekiyor.

Apple yeni kablosuz şarj teknoloji standart teknolojiden biraz farklı. Normalde cihaz, şarj işleminin başlayabilmesi için bir temas yüzeyine ihtiyaç duyuyor. Apple’ın patentindei teknoloji ise, herhangi bir temas yüzeyine ihtiyaç duymuyor. Yeni teknolojisi, Wi-Fi, radyo dalgaları gibi iletim noktalarını kullanıyor ve şarja ihtiyaç duyan cihazı kendi belirleyebiliyor. Yeni sistemin iPhone 8'de kullanılıp kullanılmayacağı belli değil.