Hayatı bize kolaylaştıran teknolojik gelişmelere bir yenisi daha ekleniyor . Öyle bir gelişme yaşandı ki yemek alışkanlığımız çok değişecek.
Teknoloji artık hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Akıllı telefonlar, tabletler, akıllı arabalar birçok alışkanlığımızı değiştirdi. Son yaşanan gelişme ise yiyecek alışkanlıklarımızı değiştirecek cinsten. Robotlar, akıllı buzdolapları, akıllı fırınlar gibi gelişmelere, yiyecek hazırlayan üç boyutlu yazıcılarda eklendi.

MUTFAKTA İYİ BİR YARDIMCI OLACAK

Natural Machines'ın firmasının, Foodini adıyla ürettiği üç boyutlu yazıcı yiyecek hazırlıyor. Şirketin kurucusu Lynne Kucsma, üç boyutlu yazıcıyla yiyecek hazırlamanın çok avantajlı olduğunu belirtiyor. Kullanıcı gerekli malzemeyi hazırladıktan sonra, yazıcıda hamburger, pizza ve tatlılar dâhil olmak üzere istenilen yiyeceği hazırlayabilir. Şu anda yemek pişirme yeteneği yok, ama yiyecekleri pişirecek şekilde hazırlayabilir. Büyük organizasyonlar için üç boyutlu yazıcılar iyi birer yardımcı olarak görünüyor.

FOODİNİ İLE YİYECEK HAZIRLAMAK ÇOK AVANTAJLI

Şirketin kurucusu Lynne Kucsma, üç boyutlu yazıcıyla yiyecek hazırlamanın çok avantajlı olduğunu belirtiyor.  Yazıcılar karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı oluyor. NASA, astronotlar için yemek yapmak amacıyla üç boyutlu yazıcıları deniyor.

KAYNAK: BU TEKNOLOJİ HER ŞEYİ DEĞİŞTİRECEK