1230078_382469758546952_874344446_n[1] (Tuncay DAĞLI'nın yazısı) 

Benim de katıldığım Barış TV’de canlı yayınlanan programdan sonra Başkan Şükrü Genç, Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, mahalle ve kooperatif temsilcileriyle birlikte Seyrantepe’deki bir restaurantta akşam yemeğindeydik. Başkan, ‘Sana bir şey söyleyeceğim. Bu benim seçimde kullanacağım sloganlarımdan biri olacak” dedi. Ardından da ‘ama şimdi yazma’ diye devam etti.

“Tamam aday olursanız yazarım” dedim.

“Şimdi sana söyleyeceğim sloganı, bana 4 yaşındaki bir çocuk söyledi. Bunu, aday olursam, pankartlara, afişlere yazdıracağım” dedi.

“Nedir Başkanım bu slogan, söyleyin de biz de bilelim, merak ettim” diye sorunca;

“Şükürler olsun..!” dedi, gülerek. “Benim seçim sloganım bu olacak. Çünkü aday olur da, seçimi de kazanırsam, Sarıyerliler ‘Şükürler olsun’ diyecek.”

Slogan bana olduğu kadar masada oturan diğerlerine de ilginç gelmişti. Çünkü deyim olarak, hem kazanmayı işaret ediyordu hem dini içeriği vardı hem de Başkan’ın kendi adını çağrıştırıyordu.

“Güzel bir slogan” dedim. Aday olduktan sonra cadde ve duvarlarda bu sloganı göreceğiz o zaman.”

“İnşallah” diye karşılık verdi..

Aradan geçen zamanda Başkan Şükrü Genç, CHP’nin Sarıyer Belediye başkan adayı olabilmek için oldukça zor geçen bir mücadele verdi. Rakipleri hem güçlü hem de fazlaydı. Ama o nasıl etti, nasıl eyledi kendi bilir ama ötekilerin önüne çıkıp, adaylık bayrağını kapmayı başardı. İster siyasi ilişkileri, ister partinin tercihi, isterse ikili ilişkilerinin gücüyle denilsin ya da bunların bileşkesinin sonucu olarak görülsün şu an için CHP’nin Sarıyer adayı.

Bundan dolayı da diğer bazı aday adayları centilmence davranıp, kendisini kamuoyu önünde kutlayıp, başarı dilediler.

Kendisi de mutlaka içinden defalarca “Şükürler olsun” demiştir.

Belki o zaman söylediği gibi bu deyimi yakında slogan olarak seçim pankartlarında da görürüz.

Ama asıl olan 31 Mart’ta yeniden belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunda “Şükürler olsun” demesidir.

Yoksa o sözü söylemek için sırada bekleyen o kadar çok siyasetçi var ki.

Örneğin AK Parti Adayı Sedat Özsoy, MHP Adayı Ahmet Özyürek.. Diğer partiler çok çalışır da bir iki belediye meclis üyeliği kazanırsa “Buna da şükür” diyeceklerdir.. Ama önemli olan Başkan’ın sloganının işaret ettiği ‘Şükürler olsun’u tam manasıyla söylemek için tepeye çıkabilmektir..

Ama öyle ya da böyle, insan kazansa da kazanmasa da elindekilerle yetinip, Allah’ın verdiklerine, onun takdirine şükretmeli ki, daha fazlasını kazanabilsin..

AA“Şükürler olsun ki, sağlığım yerinde, beni seven dostlarım var, eşim, çocuklarım yanımda, sokakta alnı açık dolaşabiliyorum, kimseye arkamdan küfrettirmiyorum” demek, diyebilmek bana göre mal, mülk, makam sahibi olmaktan daha önemli.

Siyaset de, koltuk da gelip geçici şeyler. Asıl ‘Şükürler olsun’u öteki dünya için söyleyebilmeli insan.

Yöneticiler için bunu söylemek de adil ve dürüst olup, kul hakkı yemeden, yedirmeden halka hizmetten, hakka kulluk etmekten geçer.

Umarım insanlar ‘Şükürler olsun’ sözünü, her davranışı sonunda ya da sahip olduklarını görerek söyler…

Çünkü hepimiz biliyoruz ki hiç kimseye öteki tarafta ‘ne iş yapıyordun, makamın, sıfatın neydi, kaç paran vardı?’ diye sorulmayacak…

Başkan’a yaşamının her anında ve her koşulda “Şükürler olsun” diyebileceği bir ömür dileğiyle…