Beyhan Çalışkan (1)Sezonun ikinci yarısına kötü bir başlangıç yapan Sarıyer kendi evinde Giresunspor’a 2-1 mağlup oldu. Saha ve seyirci avantajını iyi kullanamayan Sarıyer’in etkisiz oyunu ve cılız atakları mağlubiyeti getirdi. Kötü Gidişat üzerine Teknik Direktör Beyhan Çalışkan görevinden istifa etti.

GİRESUN SPOR’A YAKIŞMADI

Maçın 80. dakikasında Giresun’un attığı ikinci golden sonra yöneticilerin amigo gibi davranmaları Sarıyer tribünlerini tahrik etti. Giresun Spor Kulübü Başkanının babası olduğu iddia edilen bir yöneticinin bulunduğu yerden sözlü çıkışının daha sonra ısrarla devam etmesi üzerine olaylar büyüdü.

Yine aynı yönetici, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun’a protokol tribününde tacizde bulunurken, diğer yöneticiler de olaya karıştılar.

Öte yandan protokol tribününde çok sayıda Giresun Spor’lu yönetici ve taraftarın olması tepki çekti. Her iki takımın yöneticileri arasında uzun süreli bir gerginlik yaşandı. Sarıyer emniyeti olayları yatıştırmakta güçlük çekerken, yetersiz kaldığı görüldü.

Bu arada Yusuf Ziya Öniş stadında oynanan karşılaşmada oyundan çok çıkan olaylar maça damgasını vurdu. Bedava bilet dağıtarak stada alınan Giresun taraftarının Şükrü Genç lehine açtığı pankart Sarıyer taraftarının tepkisini topladı. Sarıyer taraftarı “Şükrü Genç istifa, esrarkeşler burada Şükrü Genç nerede” sloganları atarak protesto etti.

unnamed

"Şükrü Genç bu tablo senin eserin"

Olayların yaşandığı sırada Sarıyer taraftarları, Giresunluların bedava maça alınmasını sağlayan Şükrü Genç’i protesto ederek istifaya davet etti. Stattan, “Şükrü Genç bu tablo senin eserin”, “Şükrü Genç istifa”, “Sarıyer’i satanın …” şeklinde sloganlar yükseldi. Şükrü Genç maçın ilk yarısını izledikten sonra stattan ayrıldı.

SARIYER TEKNİK DİREKTÖRÜ BEYHAN ÇALIŞKAN GİTTİ7499

Sarıyer Teknik Direktörü Beyhan Çalışkan da 2-1’lik Giresunspor mağlubiyetinin ardından istifasını yönetime sundu, yönetim kurulunun da istifayı kabul ettiği öğrenildi.

Sarıyer'in başına ligin 9. haftasında gelirken takımı play-off'a taşıma umuduyla görevi kabul ettiğini anlatan Çalışkan, "Ancak kulübün transfer yasağının kaldırılamaması nedeniyle ara transfer döneminde istediğimiz kadroyu oluşturamadık. İstediğimiz  saha sonuçlarını alamadık. Dolayısıyla hedefimizden uzaklaştık. Kulübe daha fazla zarar vermemek adına böyle bir karar aldım" diye konuştu.

Sarıyer, Beyhan Çalışkan yönetiminde ligde oynadığı 13 maçta, 3 galibiyet, 4 beraberlik, 6 yenilgi aldı. Lacivert-beyazlılar, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 21 maçta topladığı 23 puanla, 18 takım arasında 13. sırada yer alıyor.

 Levent PEHLİVANOĞLU