Sarıyer Spor Kulübü’nün olağan kongresinde tek listeyle seçime giden Saffet Akkoyun 5. Kez yeniden başkan seçildi.

Sarıyer Spor Kulübü’nün olağan kongresi, uzun bir aradan sonra Sarıyer Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. 450 kişinin katıldığı kongrede, 268 oy geçerli oy kullanıldı.

5. Dönemde bir kez daha başkanlığa seçilen Akkoyun’nun yönetim listesinde, 3 dönemde dönem de istifa eden Hakan Şengül ve Serkan Torun gibi isimlerin olması dikkat çekti. Ünlü Sanatçı Ferhat Göçer listeye girerken, Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Nadir Günday yönetim kurulu listesinde yer alırken, Meclis üyesi Mustafa Bakır ve Hayrettin Dereli de Disiplin Kurulu listesinde yer aldılar.

Protokol kongrede buluştu

Sarıyer Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen kongreye, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, eski başkanlardan İbrahim Balcı, İbrahim Bozan, Hayati Kaptanoğlu ve çok sayıda taraftar katıldı.

“Sarıyerlilik ruhunu oluşturmak zorundayız”

Sarıyer Spor Kulübü’nün başarılı olması için yapılması gerekenleri üyelerle paylaşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Sistemi kurmak ve yönetim anlayışını değiştirmek zorundayız. Sarıyer’i kendi özüne tekrar döndürmek ve Sarıyerlilik ruhunu oluşturmalıyız. Sarıyerli çocuklarımız, hocalarımız, sporcularımız, iş adamlarımız ve yöneticilerimiz var. Biraz kafayı yormak zorundayız. Bunu yaptığımız zaman başarılı olmamak mümkün değil.” Genç, konuşmasının sonunda bu yıl daha çok alt yapıya destek vereceklerinin altını çizdi.

“Kulüp olarak çok zor durumdayız”

Sarıyer Spor Kulüp Başkanlığına 5. Kez seçilen Saffet Akkoyun, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İlk önce devletten sonra belediyemizden iki isteğimiz var. Devletten isteğimiz, Orhan Keçeli Spor Tesisleri’nin mutlaka Sarıyer’e tahsis edilmesidir. Belediyemizden ise talebimiz; Antremanlarımızı yaptığımız Zekeriyaköy tesislerinin maalesef saha ve alt yapısı çok kötü. 9 futbolcumuz sakatlandı. Sportif anlamda başarısız olmamızın en büyük nedeni budur. Yeniden her iki saha için bakım yapılmasını rica ediyoruz. Çünkü sportif başarı, mutlaka tesisleşmeden geçiyor.” Dedi.

Kongrede sözlü tartışma

Sarıyer Spor Kulübü’nün kongresine katılan tüm ilçe başkanları kısa birer konuşma yaptılar. Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, kongrede ikinci kez söz alarak yaptığı konuşmada, imar barışı ve bazı siyasi çalışmalardan bahsedince tansiyon kısa süreli yükseldi. Kongre üyesi bir kişi divan kuruluna, “Burası Sarıyer Spor Kulübü’nün kongresi, burayı siyasi arenaya çevirdiniz” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Bayraktar, “Konuşmalarım zorunamı gitti. Terbiyesizlik yapıyorsun. Sarıyer’i bu hale böyle getirdiniz” diyerek sert bir dille cevap verdi. Kongre salonundan ayrıldı.

Koçoğlu’ndan tesis ve şampiyonluk vurgusu

Sarıyer Spor Kulübü’nün sevilen ismi ve eski yöneticisi Bayram Ali Koçoğlu kongre de tesisleşme konusunda önemli vurgular yaptı.

Yusuf Ziya Öniş Stadı’nın ve Orhan Keçeli Spor Tesis alanın Sarıyer Spor Kulübü’ne devredilmesi için Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’a çağrıda bulunan Koçoğlu, konuşmasına şöyle devam etti. “Maalesef güzide kulübümüzün en büyük sorunun tesis olmayışı ve buna rağmen alt yapılarda şampiyon olan her iki takımımızı tebrik ediyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

"Erdal Alkış’a Saffet Akkoyun’nun yeniden başkan adayı olacağını ilettik"

Kongre öncesi gazetemize yaptığı ziyarette Koçoğlu, daha önce kulüp başkan adaylığını açıklayan Erdal Alkış için şu ifadeleri kullanmıştı. “Sarıyer’de her üye başkan adayı olabilir, şeklinde bir demeçte bulunmuştu.

Genel Kurulda konuşmasına devam eden Koçoğlu, “Sayın Başkan Saffet Akkoyun, olağanüstü kongrede yeniden aday olmayacağını açıklayınca, biz de kendisinin talimatı ile Hayati Kaptanoğlu ve Ferhat Göçer ile birlikte başkan adayı olan Erdal Alkış’ı zekeriyaköy’de bulunan ofisinde ziyaret ettik. Daha sonra Saffet Akkoyun yeniden başkan adaylığını açıklayınca, bizde Erdal Alkış'ın yanına birkez daha giderek, Akkoyun’nun kulüp başkanlığına adaylığına talip olduğunu ve bizde Saffet Akkoyun ile birlikte hareket edeceğimiz kendisine sözlü olarak ilettik.

“Bizlerin yaptığı her görüşme açık şeffaftır”

Kongre önce Saffet Akkoyun’a karşı lobi eleştirilerine cevap veren Koçoğlu, “Hiç kimseye ihanet etmedik. İçerden hançerlemedik. Her şeyi yüz yüze konuştuk” ifadesinde bulundu.

Sarıyer Spor Kulübü’nün emektar ve eski Genel kaptanı Faruk Yılmaz, kongrede yaptığı önemli konuşma ile dikkat çekti. Genel kurulda konuşmasına devam eden, Yılmaz, 2 sezon önce transfer aşamasında, kulübü zor zamanda yüz üstü bırakıp verdikleri taahhütlerini yerine getirmeyerek, adeta kaçar gibi giden ve bundan sonra ne kulübe, maçlara gelmeyen, hatta hiçbir iletişim kurulamayan Hakan Şengül ile Serkan Torun'nun hangi sebeple yeniden yönetime alındığını sordu. “Sarıyer camiası bu kararı verenleri asla affetmeyecek, bunun hesabını soracaktır.” dedi

Sarıyer’in yeni seçilen yönetim kurulu isim listesi:

Başkan: Saffet Akkoyun

Hakan Şengül

Ferhat Göçer

Serkan Torun

Hüseyin Kızıltuğ

Ali Koray Büyükasar

Arif Odabaşı

Birkan Göl

Erol Alp Sucu

Selçuk Kavaloğlu

Cem Aydın

Hakan Dede

Atilla Günorta

Nadir Günday

İsmail Geçim