@forzasariyer adlı sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamayla, Sarıyer Spor Kulübü'nün aşağılandığı paylaşımlara tepki gösterildi. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Bayern Münih'e atıfla yapılan caps ile Sarıyer Spor Kulübü'nün aşağılandığı belirtildi.

Sosyal medyada, Beşiktaş Fans etiketli bir paylaşımda, "Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern'i çekmiş. Bazıları aklınca bunun üzerinden dünden beri capsler yapıyor, akıllarınca gırgır geçiyor. Orası Şampiyonlar Ligi, şampiyonların ligi. Ya kim çıkacaktı? Sarıyer ya da Tuzlaspor mu?" ifadelerine yer verildi. İşte bu paylaşım Sarıyerlilerin tepkisini çekti. Sarıyer Spor Kulübü'ne ait paylaşımların yer aldığı @forzasariyer isimli Facebook ve Twitter hesabından söz konusu caps ile ilgili açıklama yapıldı.

"SARIYER, ÜLKEMİZE AVRUPA'DA KUPA KAZANDIRAN NADİR TAKIMLARDANDIR"


Açıklamada öncelikle Beşiktaş takımı, yönetimi taraftarları kutlandı. Sosyal medyada dolaşan malum caps ile ilgili şaşkınlık ve üzüntü duyulduğu belirtildi. Açıklamada, "Aramızdaki dostluğu bir kenara atar tavırla Sarıyerimizi hor görmeye kalkan ve aşağılayan herkesedir bu sözlerimiz. Siz kimsiniz? Siz kim oluyorsunuz da geçmişi başarılarla dolu 77 yıllık Sarıyerimizi ayaklar altına almaya çalışıyorsunuz? Ülkemize Avrupa’da kupa kazandıran nadir takımlardandır Sarıyer. (1992 Balkan Kupası) Son yıllardaki düşüşümüz sizleri aldatmasın. Elbet geri döneceğiz, geçmişi unutanlara hatırlatacağız" ifadelerine yer verildi.