Kurulduğu günden itibaren üst üste şampiyonluklar yaşayan Büyükdere Spor Erkek Voleybol Takımı, maddi imkansızlıklar yüzünden bir türlü amatör ligi terk edemiyor. Sponsor arayan Büyükdere Spor, eğer gereken desteği bulursa bu şampiyonlukları üst lige çıkarak taçlandırmak istiyor!
Türk futboluna önemli oyuncular kazandıran Büyükdere Spor salon sporlarında da göz kamaştırıyor. Kurulduğu günden beri üst üste şampiyonluklar yaşayan Büyükdere Spor Erkek Voleybol Takımı, maddi imkansızlıklar yüzünden bir türlü amatör ligden çıkamıyor. 39 yıldır Büyükdere Spor Kulüp Başkanlığı yapan Mücahit Menekşe, “Şampiyon oluyoruz ama parasızlıktan bir üst lige çıkmıyoruz. Hakkımızı ligi ikinci tamamlayan kulübe devrediyoruz.”dedi.

ÜST ÜSTE ŞAMPİYON OLDU

İstanbul amatör kümede mücadele eden Büyükdere Spor Erkek Voleybol Takımı, yıllarca şampiyon oldu ancak amatör ligi terk etmedi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle hep amatörde mücadele veren Büyükdere Spor’un uzun yıllardır kulüp başkanlığını yapan Mücahit Menekşe, Sarıyerlilerin kulübe sahip çıkmasını istedi. Menekşe, “Başarı var ancak destek olmadığı için bir üst lige çıkamıyoruz.”dedi.

GEÇEN YIL ÇİFTE ŞAMPİYONLUK YAŞADILAR

Büyükdere Spor Voleybol Takımı’nda Barış Özdemir, Ahmet Süha, Ergün Bilmez, Aykut Lale gibi milli oyuncuların bulunduğunu hatırlatan Başkan Mücahit Menekşe, “Başkan Yardımcımız Murat Kalkavan voleybol sorumlumuz. Hem de takımın antrenörlüğünü yapıyor. Takımımız, geçen yıl İstanbul kümede lig şampiyonu oldu. Aynı zamanda Türkiye Veteranlar Şampiyonası’nda şampiyonluğu elde etti. Geçen yılki şampiyonluktan önce iki yıl ara verdi. Ondan önce 17 yıl üst üste lig şampiyonluğumuz var. Ama para olmadığı için hiç birinde üst lige çıkmadık. Yerimize ligi ikinci, üçüncü bitirenler çıktı. Ekonomik imkanları olan takımlar çıkıyor. Takımımızdaki oyuncularımızın çoğu zaten değişik kulüplerde antrenörlük yapıyor. Eski milli voleybolcular. Üst lige çıktığımızda genç oyuncular isteniyor. Para olmadığı için bizde hep amatörde mücadele ediyoruz. Eğer ekonomik destek bulursak şampiyonluğumuzu üst lige çıkarak taçlandırırız.”diye konuştu.

http://www.sariyerposta.com/