Devre arasında takımın başına gelen Sarıyer Teknik Direktörü Bahri Kaya, son haftalarda alınan başarının ardından play-of için ümitli konuştu. Tecrübeli Teknik Adam Bahri Kaya, “Bu performansımızı biraz daha artırarak sürdürürsek, play-off oynarız.”dedi. Bahri Kaya, ligi 5. olarak tamamlamayı hedefliyor.
Son haftalarda alınan başarılı sonuçların ardından bir tv kanalına röportaj veren Sarıyer Teknik Direktörü Bahri Kaya, play-of için ümitli konuştu. Tecrübeli Teknik Direktör Bahri Kaya, “Bu performansımızı biraz daha artırarak sürdürürsek, play-off onarız.”dedi. Bahri Kaya, ligi 5.sırada tamamlayarak play-off oynamayı hedeflediklerini söyledi.

DEVRE ARASI SÜRESİ HAZIRLANMAK İÇİN YETERLİ DEĞİL

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele veren Sarıyer Teknik Direktörü Bahri Kaya, devre arasında geldiği takımının ilk 6 haftalık performansını değerlendirdi. İlk olarak devre arasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaya, “Devre arasında takımın başına geldim. Devre arasıyla birlikte takımımızı hazırlamaya başladık. Şunu söylemek istiyorum. Devre arası süresi yeterli değil. Ne takımın hazırlanmasına ne de transfer açısından bu süreyi yetersiz buluyorum.”diyerek devre arasından şikayet etti.

İSTEDİĞİMİZ TRANSFERLERİ YAPAMADIK

Devre arasında takımda ilk yarıda yer alan bazı oyuncuların takımdan ayrıldığını bunların yerine ise genç oyuncular aldıklarını hatırlatan Kaya şöyle devam etti: “Devre arasında 7-8 oyuncumuzu kaybettik. İstediğimiz transferleri yapamadık. Devre arası transferi zordur.  Çünkü iyi oyuncu kimse bırakmak istemez. İstediklerimizi değil ama bize uygun olan 4-5 takviye ile ikinci yarıya girdik.”dedi.

PERFORMANSIMIZI ARTIRARAK SÜRDÜRÜRSEK PLAY-OF OYNARIZ

Devre arasının ardından oynadıkları karşılaşmalara değinen Bahri Kaya, “İkinci yarıda 6 müsabaka oynadık. Aslında çok kötü olan maçlarımız olmadı. Bir mağlubiyet aldık, üç beraberlik ve iki galibiyetimiz var. Orta sırada aldığımız takımı orta sırada tutuk. Ve play-off şansımızda devam ettiği bir süreçteyiz. Bu performansı biraz daha artırarak ileriki haftalara taşırsak üretim daha da artacak. Bu da bizim play-off oynatacaktr.”diye konuştu.

HAKEM HATALARI ÇOK OLUYOR

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’u değerlendiren Kaya, “Çok zor bir ligde oynuyoruz. Üst düzey mücadeleler oynanıyor. Hakem hataları oldukça yüksek! Mücadele gücü üst düzey ve hakem hatalarının çok olduğu bir ligdeyiz maalesef.”dedi.

TECRÜBE VE GENÇ FUTBOLCU DENGESİ KURDUK

Takımın ikinci yarıdaki artan performansını dengeli bir takım oluşturmaya bağlayan Bahri Kaya, son haftalarda oynanan maçların televizyondan yayınlanmasıyla ilgili değerlendirmede bulunurken, “Sarıyer’in kariyeri çok önemli, kupalarla dolu, güzide bir kulüp. Maçlarımızın her hafta yayınlanması, hem futbolcuların tanıtımı hem de hataların azalması adına çok önemli. Sezon başı 22 oyuncu alınmış. Bu yüksek bir sayı, çok fazla oyuncunun birden bire aynı takımda buluşması demek! Yanlış transfer politikasının olumsuzluğunu yaşadık. Takımda oynama şanının az olduğu oyunculardan arınarak, genç yetenekler kattık. Bizi takım olabilme adına avantajlı kıldı.  Genç ve tecrübeli oyuncuların karışımı bu denge, iyi bir takım ortaya çıkardı.”açıklamalarında bulundu.

10 TRİLYONUN KARŞILIĞI DEĞİL

Geçen sezon yapılan yüksek maliyetli transferlere rağmen ligi 55 puanda tamamlayan Sarıyer’in bu yıl geçen sezonun yarı bütçesine rağmen 12-13 puan daha alması halinde aynı puan da tamamlayacağını söyleyen başarılı Teknik Direktör Kaya, “Geçen sezon 10 trilyon lirayla lige girmiş bir takım. Ama bu seneki bütçe 3-4 trilyon. Benim play-off oynadığım senede bütçemiz 3-4 trilyondu. PTT liginden ve Süper Lig’den önemli oyuncular transfer edildi. Bu kadar bir bütçeyle şampiyon olup lige çıkamıyorsanız maddi sorunlarla karşılaşırsınız. Geçen sene toplanan  55 puanı az buluyorum. Bu sene şu an 32 puan toplamışız. Kalan maçlarda 12-13 puan daha koyduk mu geçen yılki bütçenin puanına ulaşacağız.”

5'NCİLİĞİ YAKALARSAK NE ALA

Tecrübeli teknik adam Bahri Kaya, son olarak ‘Kırmızı’ grupla ilgili görüşlerini dile getirdi. Play-of şansının sürdüğünü söyleyen Kaya, sıralamadaki hedefini de açıkladı. Kaya şunları kaydetti: “Zorlu bir grupta mücadele veriyoruz. Ligin, üçte ikisi bitti üçte biri kaldı. Bütçesi yüksek takımlar, Menemen gibi takımlarla aramızda 15-16 puan vardı. Gümüşhane, Ankaragücü ve Menemen bütçeleri yüksek takım. Kastamonu da 10 trilyona yaklaşan bütçeyle bu takımların arkasından geliyor. Biz bu mütevazi bütçeyle 5.’nciliği yakalarsak ne ala. Zaten Gümüşhane, Ankaragücü ve Menemen gibi takımlardan biri direkt çıkacak. Play-off’da Sarıyer ve Hatay olacaktır."

 

http://www.sariyerposta.com