Ligin ilk derbisi’nde  Olimpiyat Stadında karşı karşıya gelen  Beşiktaş - Trabzon maçını değerlendiren Alpay Özalan, kırmızı kartla oyun dışında kalan Quaresma'yı sert bir dille eleştirdi.

Olimpiyat Stadı'nda oynanan büyük kapışmayı Trabzonspor 2-1 kazandı. Bordo-mavililere galibiyeti getiren golleri Yusuf ve Erkan Zengin kaydederken Beşiktaş'ta Quaresma'nın ilginç golü galibiyete yetmedi. Beşiktaş-Trabzonspor maçını köşesinde değerlendiren ünlü spor yazarı Alpay ÖzalanQuaresma'yı sert bir dille eleştirdi.

"MBIA MUHTEŞEM OYNADI"

Geçen hafta en fazla pozisyona giren, en fazla şut atan, en fazla asist yapıp, en fazla gol atan Beşiktaş, bu hafta kendi seyircisi önünde Trabzon'a karşı ilk 10-15 dakikada da tempolu arzulu ve istekli başladı maça. Ancak dakikalar ilerledikçe Quaresma, Oğuzhan, Olcay rahat top alamayınca, etkisiz ve yalnızları oynayan Gökhan Töre de önde top tutamayınca Trabzon orta alanda kazandığı 2. toplarla oyuna dengeyi getirdi. Bunda MBia'nın muhteşem futbolunun da katkısı çoktu.
"ŞENOL HOCA ES GEÇTİ"

Zevksiz, tatsız, pozisyonsuz ilk yarının ardından, 2. devrede yapılması gereken tek bir hamle vardı ama Şenol Hoca buna es geçti. Eğer siz kenarlardan Gökhan ve Quaresma'yı ceza sahasına indiremiyorsanız, size forvet arkasında yaratıcılığı üst seviyede bir oyuncu lazım. 2. yarının başında Sosa'nın ya da Oğuzhan'ın forvet arkasında oynaması, yaratıcılık kimlikleriyle Beşiktaş adına pozisyon üretmede faydalı olacaktı.
"QUARESMA'YA YAKIŞMADI"

Bu oyun yapısında eğer siz kenardan gelemiyorsanız, oyuna Gomez de girse ne kendisine faydası olurdu ne takımına. Onur, Avrupa maçlarından sonra yine büyük bir hata yaptı.Quaresma'nın kırmızısı ise attığı gol kadar şaşkınlık verici. Hakem sana 'Düdüğümü bekle' diyorsa, hele hele önceden bir kartın varsa daha dikkatli olması lazımdı. Bu onun kariyerine yakışmadı.

"BEŞİKTAŞ FORMASI ÇOK AĞIRDIR"

Trabzonlu Yusuf biraz daha zeki ve tecrübeli bir oyuncu olsa 2 gol, 2 asistle bitirirdi maçı. Motta, Beşiktaş'a geldiği günden sadece bir tane iyi olumlu hareket yaptı. O da geçen yıl Olimpiyat Stadı'nda Brugge'e attığı gol. Onun dışında ne ofansta ne de defansta Beşiktaş'a faydalı oldu. Beşiktaş forması çok ağırdır. Bu formanın bu kadar kolay giyilmemesi gerekir.

OLİMPİYAT ÇİLESİ

Son olarak şunu da ekleyelim. Bu stada gelmek bir dert, gitmek bir dert, rüzgarı da ayrı bir dert.. Beşiktaş Olimpiyat'ta devam ederse daha çok böyle sorunlu maçlar oynar.