İstinye'de Boğaziçi geri görürüm sınırları içinde kalan 127 bin metrekarelik arazi, 1997 yılında Spor Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokolle İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'ne verilmişti. Büyük bölümü yeşil alan olan boğaza nazır arazide 3 adet tenis kortu, Yaban Hayvanları Müzesi, 3 adet trap-skeet atış poligonu, misafirhane, havalı silahlar atış poligonu, lokal ve idari binalar bulunuyordu.

Sarıyer’in son yeşil alanlarından biri

Sarıyer'in son yeşil alanlarından biri olan arazide Medical Park Hastaneleri'nin de sahibi olan Trabzonspor eski Başkanı Muharrem Usta'nın kurduğu vakıf aracılığı ile spor akademisi ve spor hastanesi yapılması gündeme geldi. Bu nedenle 2016 yılında arazinin imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından değiştirilerek ‘kentsel ve bölgesel büyük spor alanı’ olarak belirlenmişti.

Önce ret sonra onay

“Yoğunluk arttırılıyor” diyerek buraya yapılacak spor hastanesine onay vermeyen Koruma Kurulu, kararını değiştirerek 2016 yılından beri tartışma konusu olan imar planlarını onayladı. Böylece bölgeye spor akademisi ve spor hastanesi yapılmasının önü açıldı.