Sarıyer Spor Kulübü eski yöneticisi ve camianın saygın isimlerinden Bayram Ali Koçoğlu, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret etti. Koçoğlu, 20 Mayıs 2018’de olağan genel kurula gidecek Sarıyer Spor Kulübü’nün kongre süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sarıyer Spor Kulübü’nün Türkiye ve İstanbul’un en köklü camialarından biri olduğuna vurgu yapan Bayram Ali Koçoğlu, “İstanbul’un 4 büyük kulübünden bir tanesi olan Sarıyer; Balkan Kupasını kazanmış, kökleri çok derinde olan bir kulüp. Türk sporuna çok önemli futbolcular kazandırmış bir camiaya sahibiz. Böyle bir camianın yöneticisi, üyesi ve taraftarı olmak büyük onurdur. Ben ilk kez, eski başkanlardan Sedat Özsoy döneminde yöneticiliğe adım attım. 2012-2013 yıllarında Başkan Saffet Akkoyun’un daveti üzerine tekrar yönetimde yer almak nasip oldu. Başkanımız ile 5 buçuk yıl birlikte çalıştık” dedi.

“Sarıyer’de her üye başkan adayı olabilir”

Ocak ayında alınan olağanüstü kongre kararıyla yönetimden ayrıldığını anımsatan Koçoğlu, “Saffet Akkoyun, olağanüstü kongrede yeniden aday olmayacağını açıklayınca biz de Sarıyer’e başkan olabilecek potansiyel insanlarla istişarelerde bulunduk. Bu vesileyle de Sayın Erdal Alkış ile tanıştık. Kendisini tanımaktan da büyük memnuniyet duyduk. O dönem mevcut başkan, aday olmayacaksa ve Sarıyer camiasından da destek alırsa başkan olmak istediğini söyledi. Saffet Akkoyun olağanüstü kongrede aday olunca ben Erdal Bey’e, Saffet Bey’in adaylığını açıkladığını ne benim ne de başka arkadaşımın kendisine destek olmasının mümkün olmadığını söyledim. Erdal Bey de bunu saygıyla karşıladı. Adaylığını kendi kararıyla ve çalışmalarıyla açıklayacağını ifade etti. Nitekim Sarıyer Spor Kulübü’ne her üye başkanlığa aday olabilir” şeklinde konuştu.

“Saffet Akkoyun karşısındaki hiçbir listede olmam”

Saffet Akkoyun’un karşısında olacak hiçbir listeye destek vermeyeceğinin altını çizen Bayram Ali Koçoğlu, “Ben Saffet Akkoyun’un aday olması durumunda onun karşısına çıkacak bir başka listede olmam. Saffet Bey ile birlikte yönetimde çalıştık. Aynı mahallenin insanıyız. Geçmişe dayanan köklerimiz, dostluğumuz var. Saffet Akkoyun, 6 yıllık başkanlığında Sarıyer’e özellikle ekonomik alanda çok ciddi katkılar verdi. Sportif anlamda camianın beklentilerine cevap verememiş olabiliriz. Doğrudur, camianın beklentisi şampiyonluktur. Ancak Sarıyer, Türkiye’de UEFA kriterlerine uyan 10 kulüpten biri. Kulübün icrayla transfer yasağıyla bir işi olmamıştır. Alacaklısı kapısında değildir. Fevkalade itibarlı bir kulüptür. 6 yıllık süreç içinde Başkanımız Saffet Akkoyun ve yönetim kurulu üyelerinin yaptıklarını unutmak mümkün değildir. Camia da bunu unutmamıştır. Dolayısıyla yeni gelecek olan yönetici arkadaşlarımızın da bu özveriyle çalışmaları gerekiyor. Çünkü Sarıyer’e hizmet etmek kutsal bir görevdir” ifadelerini kullandı.

“Genç’in yaptıklarını unutmak mümkün değil”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Sarıyer Spor Kulübü’nün her zaman yanında olduğunu ifade eden Koçoğlu, “Başkan Şükrü Genç’in yaptıklarını unutmak mümkün değil. Maddi, manevi, lojistik hiçbir desteği esirgemeyen, adeta belediye hizmetlerinden sayan bir anlayışla Sarıyer Spor Kulübü’ne sahip çıktı. İyi günde kötü günde yanımızda oldu. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz. Saygı ile kamuoyuna duyurulur” diyerek sözlerine son verdi.