Sarıyer Spor Kulübü saymanı ve transfer komitesi üyesi Selçuk Kavaloğlu, 2018-2019 futbol sezonu öncesi, transfer ve şampiyonluk hedefi ile ilgili konuları gazetemize değerlendirdi.

Sarıyer Spor Kulübü yönetimi, 20 Mayısta yapılan olağanüstü seçimli genel kurul ile yeniden başkanlığa seçilen Saffet Akkoyun’un görev dağılımını yapmasının ardından 2018-2019 sezonu çalışmalarına başladı.

Sarıyer Spor Kulübü Eyüp Odabaşı yönetim binasında sorularımızı yanıtlayan Kavaloğlu, “Yeni sezonda gümbür gümbür oynayan bir Sarıyer izleyeceksiniz” dedi.

“Alanında uzman yöneticilerimiz var”

Geçen ay yapılan seçimli kongrede mevcut Başkan Saffet Akkoyun’un seçildiğini hatırlatan Kavaloğlu, “Geçtiğimiz haftalarda başkanlık seçimi yapıldı. Başkanımız yeniden seçildikten görev dağılımını yaptı. Geçmiş yıllarda hayata geçirilemeyen bir uygulamayı yaptık. Artık konusunda uzman arkadaşlarımız görevlere getirildiler. Yani herkes bildiği ve anladığı işi yapacak” diye konuştu.

“Hedefimiz şampiyonluk”

Geçen sezonu hedeflenen yerde bitiremediklerini söyleyen Kavaloğlu, şampiyon olmak istediklerini vurguladı. “Bu sezonki planlamalarımız arasında kesinlikle play-off oynamak yer almıyor” diyen Kavaloğlu, “Sarıyer Spor Kulübü olarak tamamen şampiyonluğa odaklandık ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Yeni hocamız Serdar Bozkurt’u göreve getirirken de, yapacağımız transferleri belirlerken de bu hedef kapsamında çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmaları sürüyor

Sezona şampiyonluk parolasıyla gireceklerini açıklayan Kavaloğlu, transfer çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Hocamızın oyun sistemine göre transferleri yapacağız. Teknik ekip ve transfer komitesi olarak bir araya gelerek, üzerinde mutabık kaldığımız isimleri bütçemiz doğrultusunda transfer edeceğiz. Bu doğrultuda görüşmelerimizi sürdürdüğümüz oyuncular var. Özellikle Amatör Milli Takımı Teknik Direktörü Kamil Doygun hocamız bizlere bu konuda yardımcı oluyor. Geleceği parlak genç futbolcular üzerinde irtibat halindeyiz. Elimizde 25 kişilik bir liste var. Her mevkiye takviye yapmayı planlıyoruz. Henüz sayı belli olmasa da yaklaşık 10 futbolcu transferi yapacağız.”

Kadroda büyük revizyon

“Mevcut kadromuzdan yollarımızı ayıracağımız isimler olacak” diyerek revizyon sinyali veren Kavaloğlu, şöyle devam etti: “Fakat henüz isim olarak belirlenmedi. Teknik direktörümüz Serdar Bozkurt ile yapacağımız görüşmeler sonrası bu isimler netlik kazanacak. Ancak kadroda büyük bir değişim olacağını rahatlıkla söyleyebilirim.”

“Bu yıl iki kamp yapacağız”

Yeni bir yapılanma içerisine girdiklerini ifade eden Kavaloğlu, “Önceki sezonlardan farklı olarak, bu yıl aksilik olmazsa toplam 20 günlük iki kamp dönemi geçirmeyi planlıyoruz. Temmuz ve Ağustos aylarında yapacağımız kamplar sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala sona erecek. Bu sayede lige hazır bir şekilde giriş yapacağız. Kamp yerlerimiz henüz belirlenmedi; hocamızla görüşüp son kararı vereceğiz. Bunun akabinde Kartepe ve Erzurum’un ön plana çıktığını söylemeliyim” diye konuştu.

“Şükrü Genç’in desteği büyük”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in kulübe büyük destek verdiğini belirten Kavaloğlu şu ifadeleri kullandı: “Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in desteği bizim için son derece önemli. Sağ olsun kendisi de maddi manevi her türlü kolaylığı sağlayacağını ifade etti. Bunun yanında önemli firmalarla sponsorluk görüşmelerimiz sürüyor. Şampiyonluğa oynayacak kadroyu kurmak ve önümüze rahat bakabilmek için mali yapımızı sağlam tutmamız gerekiyor.”