İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü Başkanı Caner Aksüt, Kulübün Dünya Şampiyonluğu kazanan bir sporcuya sahip olmasına rağmen bir havuzunun olmayışını eleştirdi. Kulübün desteklenmesinin gerektiğini belirten Aksüt, “Havuz için belediye arsa tahsis etsin, havuzu ben yaparım” dedi.


Sarıyerli İşadamı ve İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü Başkanı Caner Aksüt, amatör sporlara yatırım çağrısında bulundu. İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü sporcusu Ahmet Nakkaş’ın Dünya Masterler Şampiyonu olduğunun altını çizen Aksüt, kulübe ait bir yüzme havuzunun olmayışını da eleştirdi.

“Dünya şampiyonu olan kulübün yüzme havuzu yok”


1Sarıyer’in sporla gelişebileceğini ifade eden Aksüt, “İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü bünyesi altında olan bir yüzücümüz dünya şampiyonu oldu. Şampiyonluk kutlamasına katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, havuz için bir arsa sözü verdi ve onun çalışmaları devam ediyor.  Biz de o arsaya proje hazırlıyoruz. Bu projenin Sarıyer’e yararı olur. Sarıyer su sporlarında ilerleyen zamanlarda markalaşır. Bu marka illa Beşiktaş, Galatasaray ya da Fenerbahçe olmaz. Sarıyer Tesisi Yüzme Kulübü olur. Çünkü bizim 25 tane Türkiye Şampiyonluğumuz var. İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılan ve Dünya Olimpiyat Komitesi tarafından Dünya Amatör Spor Kulübü’nde kupayı alan tek kulüptür. Bu tür markaların Sarıyer’e kazandırılmasıyla Sarıyer’in Prestiji daha da artar. Dünya Şampiyonu olan bir kulübün kendine ait bir havuzunun olmamamsı Türkiye’nin bir ayıbıdır. Kulübün havuzunun olmamasının yanı sıra kendisinin havuz yapacağı bir arsası da yok. Belediyenin bu yönde çalışmalarının devam ettiğini düşünüyorum” dedi.

“Belediye alan versin tesisi ben yaparım”


Tesis yapılacak alan sıkıntısı çektiklerini söyleyen Aksüt, “Şimdi ben yatırım yapıyorum. İşte olimpiyatları olsun tesis yaparım, havuz yaparım ama arsa yok arsada alacak durumda değilim. Arsa versinler Türkiye örnek olacak tesisler yapmaya hazırım. Bu konuda Sarıyer Belediyesi’nin yardımcı olacağını umuyorum. Bu bir ekip işi hep beraber çalışıp sahip çıkalım” dedi.

“Yatırımlar Amatör Sporlarına yönelik olmalıdır”


4Aksüt, amatör sporların daha çok desteklenmesi gerektiğini belirterek “Amatör spora yatırım yapanların arkasında durmak gerektiğini inanıyorum. Maalesef biz de bu durumun tam tersi mevcut. Biz futboldan anlamayız ama futbola deliler gibi yatırım yaparız. Çünkü futbol bir gayedir ne paran yeter ne e gücün ne de gücün. Ama amatör sporlar hem halkı da fazla sporla tanıştırırsın hem de iyi bir marka kazanırsın. Bugün İYİK desteklenmiş olsa, Dünya Şampiyonlukları, Türkiye şampiyonlukları kazanmış bir kulüp, Türkiye’de İYİK’ten başka bu başarılara sahip kaç kulüp var ki. İşte bu başarılara herkesin sahip çıkması gerekiyor. Futbola harcanan para amatör sporlara harcanmalıdır. Biz ancak futbolda alt yapıya yatırım yapabiliriz. Desteklenmedikleri için gençlerimiz spordan uzak kalıyor. Spor eğitiminde dünyanın en sonuncuyuz. Markların Sarıyer’e gelmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haber: Selçuk Arslan