Yenimahalle Spor Kulübü amatör liglere döndü. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle maçlara katılamayan Sarıyer’in köklü takımı, Başkan Emre Yaldız ve yönetiminin çabalarıyla 3 sezonun ardından tekrar 2. Amatör Küme’de mücadele etmeye başladı. 

Sponsor desteği sağlayamadığı ve maddi destek bulamadığı için 3 sezondur liglerde yer alamayan ve maçlara çıkamayan Yenimahalle Spor Kulübü, uzun bir aranın ardından 2. Amatör Küme’de yer aldı. Çayırbaşı Stadı’nda Teknik Direktör Sinan Demirci yönetiminde çıktığı ilk maçta, rakibi Güzelhisar’ı 5-0 ile geçen Yenimahalle Spor Kulübü, sezona muhteşem bir giriş yaptı. Gelecek adına umutları yeşeren camiayla ilgili açıklamalarda bulunan Yenimahalle Spor Kulübü Başkanı Emre Yaldız: “Kulüp olarak arka arkaya 3 sezondan fazla liglere katılamayınca adınız amatör federasyondan siliniyor. Eğer biz, bu sezon da liglere katılamasaydık bu acı durumu yaşayacaktık” dedi.

Yaldız: Yeni kurulmuş bir yönetimiz


Yenimahalle Spor Kulübü için bir araya geldiklerini anlatan Başkan Yaldız, “Bizler şimdiye kadar kurulmuş en genç yönetimi oluşturduk. Yakup Odabaşı, Cen Tekelioğlu Arif Odabaşı ve Sarıyer’in önde gelen iş adamlarından Birkan Göl yönetimde yer alıyor. Yenimahalle’nin sevilen muhtarı Ahmet Çınar’ın oğlu Çağatay Çınar da kulübümüzün genel kaptanlığını yapıyor” ifadelerini kullandı.

"Yeni mahalle için kolları sıvadık"


Başkan Emre Yaldız, bir çekirdek kadro ile Yenimahalle Spor Kulübü’nü eski haline döndürmek için kolları sıvadıklarını belirterek, “Bizim buradaki asıl amacımız sürdürülebilir bir takım oluşturmak. Yönetim olarak düşündüğümüz bazı projelerimiz var. Yeniköy, Kireçburnu, Büyükdere, Rumelikavağı… Bütün sahil bölgeleri takımlarının bir çay bahçesi, bir gelir kaynağı var. Bizim Yenimahalle parkında böyle bir imkan yok.  Kendi menfaatimize değil, sadece Yenimahalle’yi sürdürülebilir bir takım yapmak için böyle bir gelir kaynağı istiyoruz” diye konuştu.

"Sarıyer'de spor kötüye gidiyor"


 Sarıyer’de faaliyet gösteren spor kulüplerinin maddi sıkıntılar yaşadığını belirten Yaldız, şu ifadeleri kullandı: “İlçemizde spor, gün geçtikçe kötüye gidiyor. Kulüplerin büyük borçları var. Bizler Yenimahalle Spor Kulübü’ne gelir kazandıracak şeyler yapabilirsek iyi olur. Çünkü bize güvenen insanlar var. Ekonomik sıkıntıları çözersek başka sorun yok. Kulübümüz rahat.”

"Öncelikli amaç 1. Amatöre çıkmak"


Yönetim olarak Yenimahalle Spor Kulübü için koydukları hedefleri anlatan Başkan Emre Yaldız: “Ne yapıp edip bu kulübe sürdürülebilir bir gelir kaynağı yaratacağız. Öncelikle amaç 1. Amatöre çıkmak. Çıkarken de alt yapımızı oluşturmak. Alt yapıyı kurduktan sonra da başarılı olmamak için sebep yok. Başarılı olacağız. Diğer bir hedefimiz de bir spor okulu oluşturmak ve bu okulu bünyemizde toplamak” şeklinde konuştu.

"Maddi desteğe ihtiyacımız var"


Spor kulüplerinin belediye ve diğer yerel yönetimlerden biraz daha maddi destek alması gerektiğine vurgu yapan Yenimahalle Spor Kulübü Başkanı Emre Yaldız, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Biz sportif  başarıları yükseltmek ve alt yapıyı oluşturmak için gerekli maddi desteği sağlamak istiyoruz. Olur ya da olmaz biz elimizden geleni yapacağız. Yenimahalle eski günlerine çok yakında kavuşacaktır.”

Çınar: Gelecek adına umutluyuz


Yenimahalle Spor Kulübü genel kaptanı Çağatay Çınar ise, “Yönetimimizle birlikte bir başarı sağlamak için mücadele veriyoruz. Futbolcu arkadaşlarla birlikte iyi olacağımıza inanıyoruz. Biz hep beraber bir bütün olduğumuz için gelecek adına umutluyuz. 3 yıl aranın ardından döndüğümüz ligde başarılı bir sezon geçireceğiz” ifadelerini kullandı.