Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı, patlamada 2'si üst rütbeli 6'sı er olmak üzere 8 asker şehit oldu.

Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar yola tuzakladıkları bombayı, bugün öğleden sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araçta bulunan askerlerden 8’i şehit düşerken, yaralı askerlerin olduğu belirtildi.

ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Patlamanın ardından askerlerin cenazeleri hastaneye kaldırılırken kimlikleri de açıklandı. Şehit olan askerlerin isimleri şöyle:

“Jandarma uzman çavuş Hakan Aktürk-Burdur, jandarma uzman çavuş Ferdi Gerekli-Adana, uzman çavuş Barış Akın-Ankara, jandarma er Mehmet Halil Barkın-Şırnak’ın Silopi ilçesi, jandarma er Recep Beycur-Erzurum, jandarma er Ömer Erüstün-Kahramanmaraş, jandarma er Bahadır Aydın-Bursa, jandarma er Emre Kaan Arlı-Kocaeli.”

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay patlamayla ilgili bir açıklama yapıldı. İşte o açıklama;

"19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.

Patlama sonucunda Kahraman sekiz personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

PERVARİ VE ŞİRVAN’A GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Patlamanın ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı. Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor.  Siirt 3’üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi.