Perşembe günü solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan 74 yaşındaki Ali’nin hayatını kaybettiği açıklandı.  Aile sözcüsü Bob Gunnell, efsanevi boksörün öldüğünü doğruladı.


Uzun süredir Parkinson rahatsızlığı bulunan 74 yaşındaki ABD'li efsanevi boksör eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Aile sözcüsü Bob Gunnell, NBC televizyonuna yaptığı açıklamada, iki gün önce ABD'nin Phoenix bölgesindeki bir hastaneye kaldırılan 74 yaşındaki eski ağır siklet boks şampiyonunun yaşamını yitirdiğini söyledi. Ünlü tanıtımcı ve menajer Bob Arum da Twitter'dan yaptığı açıklamada Ali'nin öldüğünü doğruladı. ABD'de birçok boksör, sosyal medya hesaplarından başsağlığı ve üzüntü dileklerini dile getirdi.

İki gün önce hastaneye kaldırılmıştı

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sporcularından biri olarak gösterilen Muhammed Ali'nin ailesi tarafından gelen gizlilik isteği nedeniyle iki gün önce kaldırıldığı hastanenin adı ve yaşadığı sağlık sorunu hakkında detaylı bilgi verilmemişti. Ali, son iki yıldır idrar yolu enfeksiyonu ve Parkinson hastalığı gibi çeşitli gerekçelerle birçok kez hastaneye kaldırılmış ve daha sonra taburcu edilmişti.