Bitlis-Diyarbakır karayolunda terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanan mayın, askeri araçların geçişi sırasında patlatıldı. Şırnak’ta ise 1’inci Jandarma Komando Tugayı’na ateş açıldı. Saldırının ardından askerler PKK'lıların kaçtığı bölgeyi ateş altına aldı.

Bitlis-Diyarbakır karayolunda terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanan mayın, askeri araçların geçişi sırasında patlatıldı. Şırnak’ta ise 1’inci Jandarma Komando Tugayı’na ateş açıldı. Alınan bilgiye göre, saat 07.30 sıralarında Bitlis-Diyarbakır karayolunun 35. kilometresinde İl Jandarma Komutanlığı’na ait iki zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen mayın uzaktan kumandayla patlatıldı. İki zırhlı aracın arasında meydana gelen patlamada can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ŞIRNAK'TA OPERASYON BAŞLADI

Şırnak Merkez Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Komando Tugayı’na ise saat 03.30 sıralarında 8-10 kişilik bir PKK’lı grup tarafından ağır silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşe güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle birlikte PKK’lıların ateşi kesildi. Karanlıktan faydalanarak kaçan grubun yakalanması için operasyon başlatıldı. Bu çerçevede 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan 2 kobra tipi helikopter, PKK’lıların kaçabileceği güzergahları ateş altına aldı. Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Komando Tugayı’ndan ve Namaz Dağı Üs bölgesinden de havan topu atışları yapıldı. Bölgede operasyon sürüyor.