İstanbul’da bir balık efsanesi olan ve Yeşilköy’den tüm şehre lezzet saçan Yüksel Balık, nihayet Boğaz’a indi!

Çok küçük yaşlarda Sivas’tan İstanbul’a gelen ve bu işin her aşamasında yıllarca çok büyük emek veren Yüksel Karakış, balık konusunda İstanbul’un en iyi adreslerinin başında gösterilen bir mekanı işletiyor. Türkiye ve dünyadan birçok ünlü ismi ağırlayan Karakış; kendi adını taşıyan restoranı ile büyük başarılar imza atmaya devam ediyor. Sektörde neredeyse imkansız gibi görünen bir başarıya imza atan Karakış; 50 metre arayla açtığı iki Yüksel Balık şubesinin ardından Tarabya şubesini de misafirlerinin hizmetine sundu.

AÇILIŞA EŞSİZ LEZZETLER DAMGA VURDU

Uzun yıllardır Yeşilköy’de yakaladığı lezzet ve hizmet kalitesinin ardından, tüm gözler Yüksel Balık’ın Boğaz’a inmesini bekliyordu. Ve sonunda beklenen oldu! Kısa bir süre önce kapılarını misafirlerine açan Yüksel Balık Tarabya şubesinde, Gül ve Kenan Erçetingöz ev sahipliğinde muhteşem bir açılış partisi düzenledi. Cemiyet, sanat ve iş dünyasından tanınmış isimleri bir araya getiren açılış partisine yeme-içme ve eğlence dünyasından da duayen isimler katıldı. DJ Funky C’nin keyifli ritimleriyle eşlik ettiği açılışa damgayı, restoranın eşsiz lezzetleri vurdu.
SU KATILMAMIŞ BİR BALIK RESTORANI

15 yıldır Yeşilköy'de edindiği tecrübesini Tarabya'daki yeni şubesine taşıyan Yüksel Balık, Tarabya koy ve parkına hakim durumdaki iki katlı mekanında öğlen ve akşam yemekleriyle servis veriyor. Adını sahibi Yüksel Karakış'dan alan mekan, içine meyhane sosu katılmış balıkçılardan değil. Tam anlamıyla su katılmamış bir balık restoranı.

Amaçları İstanbul'da mevsiminde yiyebileceğiniz en taze balığı masaya getirmek. Hal böyle olunca balık öncesi sundukları mezeler de balığa yakışır az ve öz listeden oluşuyor. Soğuk mezelerden lakerda, çiroz, ahtapot, patlıcan salata, levrek, marin peynirli çoban salata, sıcaklardan ise kalamar ızgara, tereyağında karides ya da ahtapot ızgaranın lezzeti, konukları büyülüyor. Restorana girişte büyük bir taze balık tezgahı bulunuyor. Misafirler yiyecekleri balığı mekana oturmadan burada seçebiliyor.
ÖZGÜN, MODERN VE KALİTELİ

İki devasa genişlikteki ayrı kattan oluşan Yüksel Balık'ın dekorasyonu da masaya gelen yemekler gibi özgün ve kaliteli. Beyaz masa örtülerine şık aydınlatmalar eşlik ediyor. Balıkçılar da ender rastlayacağımız türde sanatçıların tabloları da yine dekorasyona uyumlu bir şekilde duvarları süslüyor. Konsepti, lezzetleri ve sunumuyla müşterilerinin takdirini kazanan Yüksel Balık, 2011 yılında tüm Türkiye’de ‘Balık kralı’ seçilmişti.



Tarabya Mah, Haydar Aliyev Cad, No:208 - (0212) 223 33 33