İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer Belediyesi’nin yaptığı Islah İmar Planları’nın yasal olmadığını söyledi. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sevk edilen planlarla ilgili konuşan Topbaş,“Bu yapılan yasalara uymayan bir çalışmadır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer Belediyesi’nin yaptığı imar ıslah planlarıyla ilgili ““Bu yapılan yasalara uymayan bir çalışmadır. 1/5000 planı olmayan yere 1/1000’lik plan yapma yetkisi yok, yapamazlar. Yaptıkları takdirde bu suçtur ve halk aldatılıyor” dedi.

MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığının düzenlediği referandum toplantısında Sarıyerlilerle bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer Belediyesi’nin yaptığı imar ıslah planlarıyla ilgili konuştu. Sarıyer’deki muhtarlarla yemekte bir araya gelen Kadir Topbaş, muhtarların sorularını yanıtladı.

YASAL BİR SUÇ İŞLENMİŞ OLUR

1/5000’lik planlar yapılmadan 1/1000’lik plan yapılmasına ilişkin soru üzerine Topbaş, “Maalesef Sarıyer Belediyesinde ve birkaç belediyede daha 1/1000’lik planlar yapılmış ve Büyükşehire gönderilmiş. Bu yapılan yasalara uymayan bir çalışmadır. Biz başkanlık olarak, belediye olarak büyüklüğümüzü bir tarafa bırakarak farklı bir davranış göstersek yasal bir suç işlenmiş olur. Meclis üyeleri dahil belediye suç işlemiş demektir. 1/5000 planı olmayan yere 1/1000’lik plan yapma yetkisi yok, yapamazlar. Yaptıkları takdirde bu suçtur ve halk aldatılıyor. Halka diyorlar ki ‘Efendim biz planları yaptık, Büyükşehir bunu onaylamıyor.’ Yok böyle bir şey. Yasal bir suç duyurusunda bulunursak, bunu yapanlar başlarını kurtaramazlar. Açık ve net konuşuyorum yetkileri olmayan bir iş yapmış olurlar. Eğer burada halkı düşünerek bir çalışma yapılıyorsa, kentsel bir dönüşüm yapılmak isteniyorsa bunun yolu Bakanlar Kuruluna müracaat edecek ve o bölgeyi yenileme alanı ilan ederek çalışma yapmaktır. Bu çalışmaları yapan ilçe belediyeleri var” diye konuştu.

http://www.sariyerposta.com