İki günden beri sağanak altında kalan İstanbul’da yağmur devam ederken TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, İstanbul'da altyapı yetersizlikleri sebebiyle hayatı felç eden yağmuru ve vatandaşların çektiği çileyi Meclis gündemine taşıdı.

İstanbul'da Pazar gecesi geç saatlerde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmurun ardından Milletvekili Didem Engin harekete geçti. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Engin, "İstanbul’un altyapı sorununu 22 senedir çözemediniz ama tarihi silüetini ranta kurban vererek, İstanbul'a en büyük kötülüğü yaptınız"dedi.

HER YAĞMURDA AYNI SORUNU YAŞIYORUZ

İstanbul'un 22 yıldır AKP tarafından yönetildiğini hatırlatan Engin, "Her yağmur yağışında biz aynı sorunları yaşıyoruz, trafik kilitleniyor, evleri, yolları su basıyor. Önemli bağlantı yolları suyla doldu,  kimi zaman trafik yoğunluğu yüzde 80'leri aştı, ev ve işyerlerini su bastı, vatandaşlarımız kovalarla evlerindeki suları boşaltmaya çalıştılar, ciddi maddi ve manevi zorluklarla karşılaştılar. Yetkililerin ise 'dikkatli olun' uyarıları yapmanın ötesinde bir çözümleri yok!" ifadelerini kullandı.

ALTYAPI SORUNUNU 22 YILDIR ÇÖZEMEDİNİZ

Hükümet’e ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yönetenlere seslenen Didem Engin, "İstanbul’un altyapı sorununu 22 senedir çözemediniz ama tarihi silüetini ranta kurban vererek, İstanbul'a en büyük kötülüğü yaptınız. AKP'yi anlamak isteyenlerin İstanbul'a bakmaları yeterli olacaktır" diye konuştu.