24 Haziran seçimleri kapsamında siyasi çalışmalar için Sarıyer’e gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kilyos Yeşilçiftlik’te ‘İstanbul İkinci El Festivali’nde vatandaşlar ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi seçmenlerle bir araya gelen Ümit Özdağ, ‘İstanbul İkinci El Festivali’nde Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalar yaptı. Sarıyer’i çok sevdiğini belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, “Emekliliğe karar verdiğimde Sarıyer’e yerleşmeyi düşünüyorum” dedi.


“Sarıyer’den ev bakıyorum”

Levent Pehlivanoğlu’na samimi açıklamalarda bulunan Ümit Özdağ, dikkat çekici ifadeler kullandı: “2011 seçimlerinde de 2. bölgeden milletvekili adayıydım. Bu yüzden siyasal çalışmalarda bulunduğum Sarıyer, İstanbul’da ki en sevdiğim ilçelerin başında geliyor. Geçmişte Sarıyer’de evde baktım. Siyaset penceresinden baktığımızda Sarıyer, geçmişte de günümüzde de ortaya çok ciddi bir tepki koydu. Bu tepki oylarının da İYİ Parti çatısı altında toplanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“24 Haziran, 1950 seçimlerinden daha önemli”

Türkiye’nin henüz seçim atmosferine girmediğini aktaran Ümit Özdağ, “Seçimlere 22 gün kaldı. Türkiye henüz bir seçim atmosferine girmiş değil. Bizlere bu durum ilginç geliyor. 24 Haziran seçimleri 1950 yılında ki seçimden daha önemli. Çünkü o dönemde ülkeyi demokrasiye götürmekte kararlı yönetim vardı. Bugün ise Türkiye’yi demokrasinin şekilsel varlığından bile rahatsız olup sona erdirmeye kararlı Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“Her olaydan hükümet sorumludur”

Her olaydan Ak Parti sorumludur diyen Milletvekili Adayı Ümit Özdağ, hükümete yüklendi: “Ak Parti mülkiyet sorunun çözmediği gibi 16 yıldır iktidarda İYİ Parti varmış gibi bizleri suçluyor. Bu ülkede iktidara geldiklerinden itibaren gerçekleşen her olayda Ak Parti birinci derecede sorumludur. Sorunları çözmedikleri gibi vatandaşa şikâyette bulunuyorlar.”

“Devlete Meral, millete moral gelecek”

Siyasetin millet ile iç içe yapılması gerektiğini vurgulayan Sarıyer İYİ Parti İlçe Başkanı Op. Dr. Cengiz Tamer şu ifadeleri kullandı: “Siyaset dünyanın her yerinde teknolojik araçlar gelişmiş olursa olsun göz göze yüz yüze bakılarak yapılabilir. Seçim çalışmaları bu tarz geniş seçmen kitlesinin olduğu yerlerde yapılır. Bizler ülkemizin, evlatlarımızın, torunlarımızın aydınlık geleceği sahadayız. Bu yüzden devlete Meral, millete moral gelecek.”