Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl 7.si düzenlenecek olan “Uluslararası Sarıyer Barışa Çağrı Festivali” 1 Eylül’de Sarıyerlilerin katılımıyla Maslak’ta gerçekleştirilecek.
Sarıyer Barışa Çağrı Festivali’yle ilgili konuşan Başkan Genç, barış için vicdanlı çoğunluğun güçlerini birleştirmesinin gerektiğini belirterek; herkesi “BARIŞ!.. ŞİMDİ!..” diye haykırmaya çağırdı. 

İŞTE ŞÜKRÜ GENÇ’İN BARIŞ MESAJI

Bu dünyanın ve bu toplumun vicdan sahibi akıl ve izan sahibi insanları olarak, yani savaşı savunan bir avuç azınlığın karşısındaki vicdanlı çoğunluk olarak, güçlerimizi birleştirmemiz, BARIŞ!.. ŞİMDİ!.. diye haykırmamız gerekiyor..

SARIYER BELEDİYESİ, geçtiğimiz 6 yıldır yaptığı gibi, bu haykırışa önderlik etmek, bu mesajı bir çığlığa dönütürmek için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ses getirecek bir etkinliğe imza atıyor..
“BARIŞ!.. ŞİMDİ!..” toplantısı ile farklı toplumların, farklı kültür ve dinlerin, farklı kökenlerin insanlarına, birbirlerini dinlemesi, anlaması ve bir daha asla eline almamak üzere silahlarını toprağa gömmesi için bir kez daha topluca haykırmak istiyoruz. Bunu; hem insani bir görev, hem de gelecek kuşaklara bırakacağımız en önemli miras olarak başarmamız gerekiyor..

1 Eylül’de gerçekleşecek SARIYER BELEDİYESİ etkinliğinde, “BARIŞ!.. ŞİMDİ!..” diye haykırarak, bu ülkede artık her gün bayraklara sarılı cenazelerin kalkmayacağı, bayrakların cenazelerde  tabut örtüsü olarak kullanılmadığı, barışçıl simgeler olarak dalgalanacağı bir dünyayı yaratma çağrısı yapmaya hazırlanıyoruz.

Haydi, gelin o gün barış fidanlarını hep birlikte bir kez daha dikelim..

Barışın bu ülkede bir daha kimsenin zedeleyemeyeceği kadar köklü biçimde vücut bulması için o fidanlara su verelim.. Çocuklarımıza karşı, geleceğe karşı en kutsal ve, acil, en ertelenemez görevimiz bu..

BARIŞ!.. ŞİMDİ!..