Göreve seçilmesinin ardından ilk röportajını Sarıyer Posta Gazetesi ile gerçekleştiren CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na önemli açıklamalarda bulundu. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Yalınkılıç, “Öncelikle bir kadın olarak çok anlamlı bir gün olduğunu ve her sene bugünü anmanın çok önemli olduğunu düşündüğüm 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle hayata anlam katan tüm kadınlarımızın Emekçi Kadınlar Gününü kutlarım. Kadınlar hayatın her alanında yaşama can katanlardır. Evde, sokakta, iş yerinde, okulda, her alanda onların hayata kattığı önemli bir değer var. Bu değere sahip çıkmak, onu yüceltmek ve kadın olarak eşit haklarını çok görenlere karşı mücadele etmek öncelikle bir kadın, sonrasında ise bir siyasetçi olarak görevimiz olduğunu düşünüyorum. Kadını bir birey olarak görmeyen bazı yanlış politikalar, yaklaşımlar ve uygulamalar maalesef kadınlarımızı yine toplumun ikinci sınıf bireyleri gibi göstermeye başlamıştır. Öyle ki bu yaklaşım, söylemler ve uygulamalar sonrası kadına şiddet, kadın cinayetleri, cinsel saldırılar ve istismar katlanarak artmıştır ülkemizde. Kadın sorunu toplumumuzun kanayan bir yarasıdır” ifadelerini kullandı.

Kadın erkek eşitliğine bağlı bir yaşam

“Kadınlarımız maalesef erkek egemen toplumda ve çalışma hayatında kendilerini ifade edebilmek için daha fazla çaba sarf ediyor” diyen Başkan Yalınkılıç, şöyle devam etti: “Savaşlar, göç, yoksulluk, şiddet, tecavüz, ayrımcılık gibi yıkıcı olayların içinde en ağır etkiyi yaşamakta. Yasalarla belirlenmesine rağmen eşit eğitim alamamaktan, eşit şartlarda iş bulamamaktan, erken yaşlarda evlendirilmekten dolayı çaresiz kadınlarımız.Her alanda kadın, erkek eşitliğine bağlı bir yaşamı hayata geçirmemiz gerekmektedir. Kadınların özgürleştikleri zaman hayata katacakları artı değer ile yaşamın daha pozitif olacağını kabul etmemiz gerek. Bilinmeli ki kadın sorunlarını özümsenmeden çözüm üretmeye çalışmak, kadınları çözümün bir parçası yapmamak bu sorunları değiştirmeye yetmeyecektir.Çocuk istismarı, kadına dönük saldırılar ve cinsel saldırıların tamamını kadınlarında bulunduğu çözüm mekanizması içinde,  ancak yasaların caydırıcı olması ile çözebiliriz.”

“Ne yapmamız gerektiğini iyi biliyoruz”

Kadınlar olmadan çözüm üretmeye çalışmanın gerçekçi ve samimi olmadığını vurgulayan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Sarıyer’de siyasi bir partiye ilçe başkanı olmaya karar verirken hedeflediğimiz şey, ülkemizdeki sorunlara eşitlik ilkesi ve kadın emeğiyle çözüm üretmektir. Kadın elinin değeceği her sorunun daha kolay çözüme ulaşacağına inanıyoruz. Bunu başaracağımıza olan inanç ile de CHP Sarıyer İlçe Başkanı olarak göreve layık görüldüm. Bu görevi tüm enerjim ve çözüm önerilerimle yapmak için çalışıyorum.Hedefimiz partimizin; Sarıyer’de yaptığı sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik anlayışı ile sürdürdüğü hizmetleri devam ettirmek, İstanbul’u yeniden halkın belediyesi yapmak ve ülkemizde de huzuru,vatandaşlık haklarını, demokrasiyi, toplumun ayrışmadan birlik ve beraberliğini sağlamak adına partimizin iktidarı için çalışmaktır. Ne yapmamız gerektiğini iyi biliyoruz, sorunları biliyoruz, iktidar olup sorunlara çözüm üretecek tek parti olduğumuzu biliyoruz. Bu bilinçle çalışıyor ve yeniden üreten, refah düzeyi daha yüksek, kişilik haklarına saygılı, demokratik hak ve özgürlüklerin olduğu bir geleceği yaratacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’nin ilk ve en köklü partisi”

Yalınkılıç; CHP’nin, Türkiye’nin ilk ve en köklü partisi olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Ülkenin başkomutanı, önderi Atatürk’ün kurduğu partimiz, bu anlamda köklü bir siyasi gelenek ve bu geleneğe sahip kadrolara sahiptir. Ülkenin kurtuluş ve kurucu partisi olarak CHP’yi haksız yere eleştirmek, Türkiye tarihini bilmemekle eş anlamlıdır.Peki ne yapmıştır CHP? Ülkenin kalkınması için birçok alanda hizmet üretip, ülkenin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşması için bilime, sanayiye, tarıma, hayvancılığa, çağdaş eğitime, sosyal barışa, kültürel gelişime, halkın kişisel gelişimine katkı yapacak birçok devrim yapmıştır. Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmıştır, demokrasiyi, özgürlükleri büyütmenin yolunu açmıştır. Milletimize yaşanacak özgür, çağdaş ve refah düzeyi yüksek bir ülke kurmak için mücadele etmiştir.”

“Sarıyer’de sosyal demokrat belediyecilik örneği var”

“CHP, Sarıyer’de iktidar olduktan sonra Sarıyerlilere yerel politikalarının ne kadar halkın yararına olduğunu ispat etti” ifadesini kullanan Başkan Yalınkılıç; Şükrü Genç’in bu ispatın sonunda iki dönem üst üste seçilen ilk belediye başkanı olma başarısı gösterdiğini söyledi. Sevim Yalınkılıç, “Sarıyerliler ilçelerinde sorunlarına çözüm buldu. Sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik örneği ile Sarıyer’in nasıl gelişebildiğini gördüler. Sarıyer’de hizmet üretilebileceğini, hizmet üretilirken halkın bu hizmetin merkezinde olabileceğini gördüler. Bunun örneğini Ayazağa planlarının yapılmasında yaşadık. Ayazağa halkı ile toplantılar yapılıp, halkın katılımı ile imar planları yapıldı. Bunların yanında Belediye Başkanımız Şükrü Genç başkanlığındaki kadrolar ile Sarıyer’e büyük değer katacak birçok projenin altına imza atıldı. Dünya’da çevreci özellikleriyle öne çıkan ana hizmet binası, her ilçeden talep gören Yaşar Kemal Kültür Merkezi ve açılışı şehitlerimiz nedeniyle ertelenen Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi, Sarıyerlilerin hizmetine sunuldu. Tüm bunlarla Sarıyer bir çekim merkezi olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Kültürel ve sanatsal bir merkez özelliği kazanan Sarıyer gelecektedaha fazla misafir ağırlayan, gözde bir ilçe olma yolunda ilerlemesine devam edecektir. Her şeyden öte, Sarıyer toplumsal barışın ve huzurun ilçesi olmuştur.Biz siyasetçilere ve Sarıyerlilere düşen görev de barış ve huzur ile anılan Sarıyer’de kardeşliğimize ve huzurumuza kast edecek her türlü girişimin karşısında durmaktır” şeklinde konuştu.

“Çözülemeyen sorunların kaynağında AK Parti var”

Sarıyer’in sorunlarının çözümü noktasına AK Parti’ye çağrıda bulunan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Yalınkılıç, “İlçemizde çözülemeyen sorunların kaynaklarına indiğimiz zaman karşımıza hep AK Parti ve iktidarları çıkıyor. Yıllardır Sarıyerlilerin sağlık sorunlarına çözüm üretecek iki hastane (Seyrantepe ve Çayırbaşı) AK Parti iktidarında bir türlü bitirilemiyor. Sürekli açılışları erteleniyor, halkımız oyalanıyor. Açık ve net çağrımızdır, eğer bu yıl içinde de hastane inşaatlarını bitirip Sarıyerlilerin hizmetine sunamayacaksanız bu hastane inşaatlarını Sarıyer Belediyesine devredin, emin olun gözünüz arkada kalmadan o hastaneler bir seneye kalmaz hizmet vermeye başlayarak halkın sorunlarına çözüm üretmeye başlayacaktır” dedi.

“AK Parti, Sarıyerlilerin tapularına ulaşmasını engelliyor”

Sarıyer’in en büyük sorunu olarak öne çıkan mülkiyet meselesi hakkında değerlendirme yapan Sevim Yalınkılıç, “Sarıyerlilerin uykularını kaçıran, kangren olmuş, mülkiyet ve yerinde dönüşüm sorunu var. Sarıyer’in mülkiyet sorunun çözümüne yönelik, Sarıyer Belediye Meclisinde 2981 sayılı yasa çerçevesinde hazırlanan mahallelerin imar ıslah planlarıve tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesi ile ilgili kararlar alınmış ve İBB meclisinde görüşülmesi için iletilmiştir.İletilen planlar yetkisi olmadığı halde İBB Planlama dairesi, tüm imar ıslah planlarını Büyükşehir Meclisine göndermeden Sarıyer Belediyesine iade etmiştir. Bu tavra karşılık konuyla ilgili yasal süreci parti olarak devam ettiriyoruz. AK Parti bu konuda gerek Sarıyer Belediye Meclisinde verdiği ret oyları ile gerekse İBB meclisinde planları görüşülmeden iade ederek, halkın sorunlarının çözümünde samimi olmadığını göstermiştir. 2981 sayılı yasa ile hak sahipliğini kazanan vatandaşın, tapu almasının yolunu açacak yasanın ön gördüğü imar ıslah planlarına hayır oyu vererek, Sarıyerlilerin tapularına ulaşmasını engelleyen İBB planlama dairesi, AK Parti Sarıyer ve İBB meclis üyeleri, yasaların uygulanmasının önüne geçmekten vazgeçmeli. Halkın tapularına ulaşmalarının önünde set olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

“CHP iktidarında güneşli güzel günler göreceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mülkiyet sorununu kesin olarak çözeceklerini kaydeden Yalınkılıç sözlerine şöyle son verdi: “Bilinmelidir ki;Adalet ve Kalkınma Partisi bu planları bugün için geçirmese de,çok yakındaCumhuriyet Halk Partisi iktidarında biz bu sorunu çözeceğiz.Ayrıca İlçemiz sınırları içinde bulunan, mülkiyeti İBB’ye ait olan arazileri, yasaların emrettiği biçimde Sarıyer Belediyesine devredecek, tıpkı Ayazağa’da yaptığımız gibi hak sahiplerinin tapularını verip vatandaşın mülkiyet sorununu çözeceğiz.Herkese şunu söylemek istiyorum: Geleceğe umutla baksınlar, gelecekten umutlarını eksik etmesinler. CHP olarak ülkenin sorunlarını ve çözüm yollarını iyi biliyoruz. Halkın sıkıntılarını, sorunlarını ve beklentilerini iyi biliyoruz. Sarıyer’de iktidarımız devam edecek, İstanbul’u alacak ve ülkede CHP iktidarını kurarak güneşli güzel günler göreceğiz. Ülkece ayağa kalkıp huzur ve refah içinde tüm dünya ile barışık bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz.”