AAAK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy Cuma namazı sonrası Merkez Mahallesi’ndeki esnafı ziyaret ederken adeta gövde gösterisi yaptı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Özsoy’la mahalle sakinleri ve gazeteciler arasında da ilginç diyaloglar yaşandı.

Cami karşısındaki esnafı ziyareti sırasında beraberindekilerle birlikte bir simitçi fırınına giren Özsoy’a burada fırından yeni çıkmış sıcak simit ile peynir ikram edildi. Simidi yerken Sarıyer Posta kamerasının kendilerini kaydettiğini gören Özsoy, gazeteci Tuncay Dağlı’ya “Altına ‘başkanı yerken yakaladık’ yazma” diyerek espri yaptı. Dağlı’nın, “ ‘Başkanım, herkes neler yiyor, siz bir simit yemişsiniz çok mu?” demesi üzerine de, “Allah razı olsun” diye karşılık verdi.

FCAMİ CEMAATİNİ TEK TEK ÖPTÜ

Sedat Özsoy ile AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Salih Güzel ve beraberindeki partililer Ali Kethuda Camisi’nde Cuma Namazı’nı kıldıktan sonra Merkez Mahallesi’nde esnaf ziyareti yapıp, vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti.
Cami önünde namazdan çıkan cemaatin tek tek elini sıkıp, öperken bir gazetecinin “Başkanım grip salgını var, sizi de bulaşmasın” diye uyarması üzerine, “Beni Rabbim korur” diyen Özsoy, herkesle sarılıp, öpüştü.

HİŞYERLERİNİ ZİYARET ETTİ

Ardından market, mağaza, bakkal, berber, fırın gibi işyerlerine girip, çalışanlarla ayaküstü kısa sohbetlerde bulunan Sedat Özsoy, öğle yemeğinden önce bir fırında ikram edilen simit ve peyniri yedi. Fırından yeni çıkan sıcak simidi Hüseyin Özdemir’le paylaşan Özsoy, simit ve peyniri iştahla yerken video kaydı yapan gazeteciye espri yapıp, ilginç bir istekte bulundu ve “Altına ‘başkanı yerken yakaladık’ yazma” dedi. Özsoy’un esprisi yanında bulunan partililerle birlikte fırın çalışanlarının gülmesine neden oldu.

Sedat Özsoy’un Sarıyer Merkez’deki ziyaretleri akşama kadar sürdü. Kalabalık bir partili grubu ve parti aracından yapılan müzik yayını ile gerçekleştirilen ziyaretlere Belediye Meclis Üyesi Cemil Özbalta ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Partili kadınların karanfil dağıttığı ziyaretler sırasında mahalle sakinleriyle Özsoy arasında sıcak diyaloglar yaşandı, sevgi gösterileri yapıldı.


http://www.youtube.com/watch?v=MV6etOhZTMw#t=12