sedatAK Parti'nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, seçim ziyaretleri kapsamında Sarıyerliler'e gittiği her yerde yoğun ilgi ile karşılanırken müjde üstüne müjde veriyor.

AK Parti'nin yerel seçimlerde Sarıyer Belediye Başkan adayı olan Sedat Özsoy, ilçe ekonomisini kalkındırmak için yeni projeler hazırladı. İşsizlikten balıkçılığa, bölge esnafının sorunlarından sahillere kadar bir dizi çalışmayla başkanlığa aday olan Özsoy, önceliğinin istihdamın artırılması olduğunu söyledi.

Sarıyer Belediyesi'nin 230 milyon lira borcu olduğunu ancak dişe dokunur bir çalışmanın yapılmadığını belirten Özsoy, "Öncelikle Sarıyer'deki işsizliği bitirmek için kolları sıvayacağız. Balıkçılık ve turizm merkezi olan ilçemizde, gençlerin meslek edinmesi için kurslar açılacak. Ayrıca ilçedeki şirketleri burada yaşayan gençlere iş vermeleri için teşvik edeceğiz.

Belediye bünyesinde kuracağımız birimle, işsiz gençleri iş arayan şirketlerle buluşturacağız" dedi. Sarıyer'in ihmal edildiğini vurgulayan Özsoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Göreve geldiğimizde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la beraber dev projelerimizi getireceğiz. Bunların başında da metro geliyor. Köylerimize tünel geçişi devam edecek. Yoğunluk artarsa metro hattı yapılacak. Bir diğer projemiz ise şehir parkı. Yeni bir bina yaparak belediye hizmet birimlerini de oraya taşıyacağız. Bu projelerde en büyük güvencemiz Büyükşehir Belediyesi."

SAHİLİ DÜZENLEYECEĞİZ 

Özsoy, Sarıyer'in ulaşımını deniz yoluyla rahatlatmak istediklerini ve bunun için sahilde düzenleme çalışmaları planladıklarını belirtti. Deniz ambulansını da hizmete sokacaklarını vurgulayan Özsoy, ilçede iskân probleminin çözümüne yönelik projeleri de olduğunu ifade etti. Özsoy, "Zekeriyaköy, Kilyos, Kısırkaya, Demirciköy, Gümüşdere, Uskumruköy'de binlerce konut, bodrum katlarından dolayı iskân problemi yaşıyor. Bu konuda büyükşehir belediyesinin bir çalışması var. El ele vererek Sarıyer'in sorunlarını çözeceğiz" diye konuştu.

kavak
MODERN TESİSLER

Sarıyer'in midye üretiminde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Özsoy, "Rumelikavağı'nda yüzlerce kişi midye üretiminde çalışıyor. Ancak çok ilkel koşullarda faaliyet gösteriyorlar. Midye üreticileri için modern bir tesis kuracağız. Onları barakalardan kurtaracağız" dedi.

turban

Sarıyer'de 1994-2004 döneminde Belediye Başkanlığı görevi yapan Özsoy'un bir diğer projesi ise Kilyos'taki Turban tesisleri. Bölgenin tam kapasite değerlendirilemediğini belirten Özsoy, tesisin yenileneceğini ve 12 ay hizmet verecek bir kompleks haline geleceğini ifade etti. Özsoy, "Burası kongre merkezinden spor salonuna kadar tam kapasite bir tesis olacak. Ayrıca 3'üncü Havalimanı'nın yanındaki araziye de otel yapacağız" şeklinde konuştu.