şükrü dural ii

 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi Sarıyer Belediye Başkan adayını ilk açıklayan parti Saadet Partisi oldu. M. Gazi Kılıç’ın ardından ilçe Başkanlık görevini sürdüren Şükrü Dural, resmen Saadet Partisinin Belediye Başkan Adayı oldu.

 M. Gazi Kılıç’tan görevi devralarak ilçe başkanlığına getirilen Dural, Sarıyer siyasetinin tecrübeli ve sevilen isimlerinden birisi olarak tanınıyor. Makine Mühendisi olan Şükrü Dural, Yusuf Tülün’ün ilk döneminde Sarıyer Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış ve önemli çalışmalara imza atmıştı.

şükrü dural 2

Gazetemize kısa bir süre önce röportaj veren Saadet Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Şükrü Dural, Sarıyer’de elit bir tabakanın lüks yaşayabileceği bir yerleşim alanı yaratılma amacı güdüldüğünü ileri sürerek, “Yoksul vatandaş gönderilecek ve onların yıkılan evleri yerine milyon dolarlık villalar yapılacak. Tünel, hastane, yollar hep gelecekte buraya yerleşecek zenginler için. Kentsel dönüşüm olayı aldatmacadan başka bir şey değil. Halkın bu konuda uyanık olması ve başına gelecekleri önceden görmesi gerekir. Buraların gerçek sahipleri kenar mahallerdeki apartmanlara tıkılıp, yine eski yoksul yaşamlarına devam edecekler. Ama onların yerine gelecek zenginler boğaz manzaralı villalarda yaşayacak. İktidarın tek amacı bu. Yatırımlar yoksul vatandaşa değil, zengin için yapılıyor” demişti.