Sarıyer’de aktif çalışmalarıyla bilinen Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER), ilçedeki bürokrat, siyasetçi, spor, sivil toplum kuruluşu temsileri başta olmak üzere yaklaşık 3 bin kişiyi geleneksel iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Her yıl geleneksel olarak Korupark İstanbul’da düzenlenen SASİDER’in iftar yemeği bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde, SASİDER Başkanı Ali Genç ve yönetim kurulu üyeleri konuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Kuran’ı Kerim tilavetinden sonra,  Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’nun okuduğu dualarla, ülkemiz ve Sarıyer için birlik ve beraberlik mesajları verilerek oruçlar açıldı.

Sarıyer’in tüm kesimleri aynı sofrada buluştu

SASİDER’in iftarına; Sarıyer Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi milletvekili adayları, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Sarıyer Belediyesi meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, STK temsilcileri, gaziler, basın mensuplar ve çok sayıdaki özel davetli katıldı.

“SASİDER Sarıyer’de her zaman öncü olmuştur”

Programda açılış konuşmasını yapan Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Sarıyer Sivaslılar Derneği’nin kuruluş temelinde sosyal ve ekonomik dayanışma, birlik, beraberlik ve toplumsal konulara duyarlılık vardır. Ramazan Ayı bu duyguların en doruğa çıktığı zamandır. Sarıyer Sivaslılar Derneği, sosyal dayanışma bilinci ile Sarıyer’de her zaman öncü STK olmuştur.”

“SASİDER çok önemli bir sivil toplum kuruluşudur”

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin yaptığı konuşmada, “Paylaşmanın, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin sembolü olan mübarek aydayız. Bizleri sizlerle buluşturan Yüce Allah’a şükrediyoruz. Sarıyer Sivaslılar Derneği, Sarıyerimiz için çok önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek başkanımız Sayın Ali Genç ve yönetimi çok başarılı çalışmalara imza atıyor. Tüm partilerden ve herkesimden kişilerin toplandığı Sarıyer Sivaslılar Derneği, müthiş bir temsiliyet örneği olmuştur. Sarıyer’de Sivas nüfusuna kayıtlı olan 36 bin vatandaşımız var. Ben de Sivas’ta görev yaptım, kendimi Sivaslı hissediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Bilgin, şehitlerimizi unutmadı

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinen Bilgin, “Birkaç gün önce Kuzey Irak’ta şehit olan 3 askerimize Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin başı sağ olsun. Bizler kardeşliğimizi ve birliğimizi burada olduğu gibi tüm ülkede gösterdiğimiz takdirde; bu hain planları sonuç vermeyecektir. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Program sonunda 24 Haziran’da çeşitli partilerden aday olan  milletvekili adayları kısaca selamlama konuşması yaptı.