Rumeli Kavağı’na gitmek için Sarıyer’in içinden dönüş yapan araçlar, trafik ışıklarının düzensizliğinden dolayı tehlike yaratıyor. Yayalara ve araçlara aynı anda yeşil ışık yanması dolayısıyla karşıdan karşıya geçen vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Sarıyer Merkez’de bulunan Şeker Aktaş Polis Karakolu’nun önündeki sokağın trafiğe kapatılmasından sonra, Sarıyer’in girişinde ve içinde oluşan trafik daha da arttı. Şu anda Rumeli Kavağı’na gitmek için kullanılan yolun yerine, önceden bu istikamete dönüşün yasak olduğu ana cadde olan Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’nden ulaşım sağlanıyor.
TRAFİK IŞIKLARININ HABERİ YOK!

Araçların mecburi dönüş yaptığı cadde üzerindeki ışıkların ise bu yeni sistem için düzenlenmediği göze çarptı. Sarıyer’in girişi ve çıkışında bulunan ışıkların, aynı anda iki tarafa da yeşil yanmasından dolayı meydana gelen karışıklık, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Gerek Sarıyer’e günübirlik gelen vatandaşlar, gerek semtte yaşayan vatandaşlar, merkezdeki ‘bozuk’ trafik ışıklarından karşıya geçerken büyük korku yaşıyor. Sarıyer Posta muhabiri trafik ışıklarında yaşanan keşmekeşi gözlemlerken, yayaların kullandığı trafik ışıklarının sürekli yeşil yandığını fark etti. Arızalı olduğu belli olan trafik ışıkları sebebiyle yayalar, araçlar tarafından ezilme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.
SARIYER’İN TRAFİK ÇİLESİ BİTMİYOR

Özellikle çocuklu ailelerin, bebek arabalı kadınların ve yaşlı vatandaşların trafik ışıklarından geçerken bir hayli zorlandığı gözlemlenirken, trafiği aksatan bu düzensizliğe bir de yaya yoluna ve kavşağa park eden araçlar eklenince, semtin trafik çilesi artıyor. Kavşağın ortasında yolcu indirip bindiren minibüs ve taksiler de bu keşmekeşe tuz, biber ekiyor…

Levent PEHLİVANOĞLU