DSCF8506CHP'nin aday listesini geç verdiği iddiasıyla AK Parti, MHP, SP ve BBP'nin İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz kabul edildi. Kurulun 5 üyesi itiraza olumlu, 2 üyesi ise olumsuz oy verirken, sonuç, kararın olumlu yönde çıkacağını bekleyen CHP’liler üzerinde soğuk duş etkisi yarattı.

Belediye Başkanı Şükrü Genç, kuruldaki 7 üyeden 2’sinin hukukçu, 5’inin ise siyasi olduğunu belirtip, “Bu kararı halka nasıl anlatacaklar. Ben bir hakka inanırım, bir de DSCF8502halka. Karar İl Seçim Kurulu’nda da kabul edilirse Yüksek Seçim Kurulu var. Mutlaka geri dönecek ve biz seçime girip, kazanacağız” dedi.

Sarıyer İl Seçim Kurulu’nun verdiği karara göre CHP Sarıyer’de seçime giremeyecek. Ancak İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz hakkı bulunuyor.

İl Seçim Kurulu’nun kararını saatlerden beri ayakta bekleyen CHP’liler sonucun olumsuz çıkması üzerine adeta yıkıldı. Bazı partililer ağlayıp, gözyaşı dökerken, bazıları da öfkesini dışa vurup, DSCF8478bağırarak tepki gösterdi.

Kararı öğrendikten sonra bir süre Halk Eğitim Merkezi kantininde oturup, dışarıya çıkmadan ailesi ve bazı partililerle durum değerlendirmesi yapan Şükrü Genç, daha sonra bahçede biriken partilileri sakin olmaya çağıran bir konuşmada bulundu. Genç, “Şimdi yapacağımız şey sakin olmak ve partimizin hukuk müşavirlerinin yapacağı itirazın sonucunu beklemektir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki kazanan biz olacağız. O zaman bu kararı aldıranlar halkın yüzüne nasıl bakacaklar göreceğiz” dedi.

DSCF8471Şükrü Genç’i dinleyen CHP’lilerin üzüntüleri yüzlerine yansırken, sonucu öğrenen grup AK Parti’li ve Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun da İlçe Seçim Kurulu önünden ayrılarak, uzaklaştı.