chp1 Mayıs’ı bayram havası içinde Taksim’de kutlamak isteyen sendikalar, CHP, ÖDP, Halk Evleri ve sivil toplum kuruluşlarına izin verilmedi.


Taksim Meydanı’na gitmek için yola çıkanların araçları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası önünde polis tarafından durdurulanlar, yollarına yaya olarak devam etti.

CHP İl Başkanlığı’nın toplanma yeri olan Beşiktaş meydanına inmeye çalışan CHP’lilere izin verilmedi. Tazyikli su ve biber gazı ile müdahale eden polis, Beşiktaş’a inen tüm ana ve ara sokakları kapattı, nereye saklanacağını bilemeyen partililer, açık bulunan İETT bürosuna ve cami avlusuna sığındı.

Sabahın erken saatlerinde yola çıkan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, ilçe yöneticileri , Kadın Kolları Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı, yöneticileri ve çok sarıda partili, zor da olsa Beşiktaş meydanına ulaştı.

Alanda Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Umut Oran, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı basın açıklaması yaptı. Polisin biber gazı ve tazyikli suyuna maruz kalan Genel Başkan Yardımcıları ve İl Başkan Yardımcısı hastanelik oldu.

CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı yaptığı açıklamada, bu günü kan dökülmeden geçirmek istediklerini ancak kendilerine bunu yapanlara hesap sorulacağını belirtti. CHP’liler, “Bu 1 Mayıs tarihe kara bir leke olarak geçecektir” dediler...