222Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Meclisi’nde ‘2014 yılı Performans Raporu Hakkında Bütçe Komisyonu Raporu’ görüşülürken, 4,5 yıldır başkanlığını yaptığı belediyenin tüm müdürlüklerinin faaliyet ve icraatlarını okuyarak süper bir performans sergiledi.

İki saat boyunca ayakta kalıp meclis üyeleri ve izleyicilere hitap eden Başkan Genç’in bu performansı özellikle AK Parti grubunun sabrını taşırdı, AK Parti’li bazı üyeler toplantıdan ayrılırken, bazıları grup odasında oylamayı bekledi, Cemil Özbalta ise salon kapısında “bitse de gitsek” diyerek ayakta durmayı tercih etti.

11Sarıyer Belediye Meclisi’nin tartışma, hakaret, kavga ve kargaşa ile geçen olaylı toplantısı Kurban bayramı nedeniyle bir gün öne alınınca Cuma günü yerine Perşembe günü gerçekleştirildi. Performans Raporu hakkında parti gruplarına 20’şer dakika konuşma süresi verilince MHP adına Abdullah Erol Akkuş, AK Parti adına Cemil Özbalta, CHP adına da Gökan Zeybek partisinin görüş ve düşüncelerini aktardı.

Son olarak kürsüye gelen Başkan Şükrü genç ise hem kendine yöneltilen eleştirilere karşılık verdi hem de İmar Müdürlüğü’nden Kültür Müdürlüğüne, Park ve Bahçeler’den Temizlik İşleri’ne kadar tüm müdürlüklerin gerçekleştirdiği hizmet ve faaliyetler hakkında detaylı 88bilgi verdi.

Sarıyer’de ne kadar asfalt döküldüğü, ne kadar istinat duvarı yapıldığı, ne kadar yağmur suyu kanalı yağıldığı, ne kadar kültür faaliyeti, ne kadar sosyal yardım yapıldığı gibi çok değişik konularda meclisi bilgilendiren Başkan Genç’in konuşması uzun sürünce özellikle AK Parti’li üyeler oturdukları yerden “yeter artık” demeye başladı. Bazı üyeler giderken bazıları da kapı önünde bekledi. Saat 17:00’de başlayan toplantının saat 20:00’ye ulaşıp Yatsı Ezanı okunduğunda hala Başkan Genç’in konuşuyor olması karşısında AK Partili Cemil Özbalta, “Bitir artık Başkan, ezan okunuyor, insanlar namaza gidecek. Herkesin çoluğu çocuğu bekliyor” dedi.

77Başkan Genç ise “biraz daha sabredin. Gerekirse herkese kumanya dağıtır, akşam yemeğini burada yeriz” diyerek sözlerine devam etti. Başkan’ın 20:30’da bitirdiği konuşmasından sonra Performans Raporu oylandı ve gündemdeki diğer maddeler de görüşüldükten sonra toplantı bitti…

 Sarıyer Belediye Meclisi’nin olaylı geçen bayram öncesi toplantısında;

-Cemil Özbalta Başkan Genç’e neden ilk kez ama ağır eleştirilerle teşekkür etti?99

-Derbentten Kağıthane’deki TOKİ konutlarına gidenlerle kalanlar neden kavga etti?

-Gökan Zeybek neden yemin etti, Halil Canarıkan Gökan Zeybek’i nasıl uyardı?

Hepsi, Tuncay Dağlı’nın gözlemleriyle sonraki haberlerde, bekleyin ve Sarıyer Posta’yı takip edin..