ASarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tok’un, meclis toplantısında kendisine ayaküstü eleştiride bulunan AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta’yla tartışırken, belediye çalışanları üzerinde endişe ve şaşkınlık yaratacak sözler kullanması talihsizlik olarak nitelendi.

Sarıyer Belediye Meclisi’nin AK Parti'li Üyesi Cemil Özbalta geçtiğimiz Pazartesi günkü toplantının bitiminde Mustafa Tok’un Cyanına gidip, bazı belgeler gösterdi ve Belediye Başkanı Şükrü Genç hakkında eleştiride bulundu. Özbalta, Başkan Genç’in seçilmeden önce vermiş olduğu ‘hiçbir işçiyi işten atmayacağız’ şeklindeki sözlerinin olduğu belgeleri de gösterdi.

Özbalta’nın bu davranışına karşı “Verilen sözlerin hepsi tutuldu. Hiç kimse de işten atılmadı” diyen Mustafa Tok, sözünün devamında çok önemli bir cümle kullandı ve “Seçimden sonra hepsini atacağım ama.. Haberin olsun..” dedi.

BÖzbalta da gülerek, “Sen öyle zannet” diye karşılık verdi.

Sarıyer Belediyesi’nin Hukuk İşleri, Sağlık İşleri, Yazı İşleri ve Teftiş Kurulu Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Tok’un yerel seçime iki aydan az bir süre kala belediye işçileri üzerinde soğuk duş etkisi yaratacak böyle bir cümle kullanması kendisi adına siyasi bir talihsizlik olarak nitelendi.