Sarıyer Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği hedefiyle kurulan Sarıyer Akademi, 56 yaşında üniversite hayaliyle kapılarını çalan Sadık Boyraz’ı geri çevirmedi.

Genç yaşta olanaksızlıklar yüzünden çalışma hayatına atılmak zorunda kalan Boyraz, iki çocuğunu üniversitede okuttuktan sonra ‘artık sıra bende’ diyerek Sarıyer Akademi’nin sınavına girdi. Sınav sonunda duygularını dile getiren Sadık Boyraz; “Eksik ve geç kalmış eğitimimi tamamlayarak üniversite okumak istiyorum. Bu sebeple Sarıyer Akademi’ye geldim” dedi.

Boyraz: Gençlere model olmak istiyorum.

Sarıyer Belediyesi’nin başlattığı güzel bir proje olan Sarıyer Akademi’nin gençlere verdiği eğitim hizmetinden yararlanmak için müraacat ettiğini söyleyen Sadık Boyraz, öğretmenler tarafından gördüğü olumlu ve sıcak karşılama sayesinde içindeki okuma hevesinin daha da canlandığını ve doğru yerde olduğunu anladığını sözlerine ekledi. Boyraz; “ Ben de kendimi genç hissediyorum. Sarıyer Akademi gençler için büyük bir yatırım ve özverili bir çalışma. Benim hedefim üniversite okumak. Her belediyede de bu tür çalışmalar yapılmalı. İki çocuğum var biri bir bankada üst düzey yönetici, diğeri inşaat mühendisi. Çocuklarımdan sonra okuma sırası bana geldi.

Burası, öğrenciler için büyük bir fırsat!

Her bireyin içinde bir cevher olduğunu savunan Boyraz, Sarıyer Akademi’nin öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Gençlerin zamanlarını çok iyi değerlendirmelerini tavsiye eden Sadık Boyraz; “Sarıyer Akademi’yi hayata geçiren başta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve değerli öğretmenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.