Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Sarıyerli muhtarları ağırladı. İstinye’de düzenlenen kahvaltı programına katılan SP İstanbul İl Başkanı Birol Aydın,   “Türkiye’nin aleyhine olan ne varsa o insanlığın aleyhinedir. Saadet Partisi’nin aleyhine olan ne varsa o da Türkiye’nin aleyhinedir.”dedi.
Saadet Partisi (SP) Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın muhtarlar ve STK (Sivil Toplum Örgütleri) yöneticilerine yönelik düzenlediği toplantıda konuşan İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, geçmişte söylediklerinin hepsinin bir bir çıktığını belirterek, “Ülke ve millet olarak, İslam alemi olarak iyi bir şeyin içinde değiliz. Bunu görüyoruz. Keşke haklı çıkmasaydık. Çünkü bu bir gurur vesilesi değil.”dedi ve ekledi: “Türkiye’nin aleyhine olan ne varsa o insanlığın aleyhinedir. Saadet Partisi’nin aleyhine olan ne varsa o da Türkiye’nin aleyhinedir.

SP MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU

İstinye Tersane içindeki Kök Kafe’de düzenlenen programa, SP İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, İl Başkan Yardımcısı Bilal Ay, İstanbul İl Yönetimi Sarıyer Sorumlusu Zeynel Keskin, Sarıyer İlçe Başkanı Serdar Kılıç, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak ve muhtarlar, Kızılay Şube Başkanı Ömer Ertuğrul Yıldız katıldı. Muhtarların tam kadro katıldığı toplantının açılış konuşmasını Sarıyer İlçe Başkanı Serdar Kılıç yaptı.

SARIYER İSTANBUL’UN EN GÜZEL İLÇESİ

Programın açılışını yapan Sarıyer İlçe Başkanı Serdar Kılıç “Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu güzel toplantıda bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Sarıyerimiz İstanbul’un en güzel ilçesi. Boğaza inci gibi dizilmiş, 38 mahallesiyle. İnsanları muhabbetiyle, sevgisiyle, saygısıyla her zaman en üst düzeyde olan güzel bir ilçemiz. Bu muhabbeti birlikteliği koruyan muhtarlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun.”ifadelerini kullandı.

KEŞKE HAKLI ÇIKMASAYDIK!

Daha sonra muhtarlara hitap eden SP İl Başkanı Birol Aydın, “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu ve benzer toplantıların, bu ağır ve zorlu süreçten geçen milletimizin ve ülkemizin bir an önce çıkmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”diyerek sözlerine başladı. 2015 yılında yapılan toplantıyı hatırlatan Aydın, “Zannediyorum biz sizinle Nisan 2015’te bir araya gelmiştik. Ne demişiz biz 7 Hazirandan önceki seçimde. Ülkemizin gidişatı ile ilgili Ergenekon balyoza temas etmiştik. Çözüm sürecine temas etmiştik. Gidişatın iyi olmadığını söyledik. Türkiye’de müthiş bir kamplaşma ve kutuplaşma olduğunu söyledik. Suriye’de ve Irak’ta yaşananların olduğu bir ortamda, Türkiye’de kamplaşma ve kutuplaşmanın ister etnik meseleler üzerine olsun ister mezhep meseleleri üzerine olsun, ister hayat tarzları itibariyle olsun Türkiye’nin ve milletimizin lehine olmadığına dikkat çektik. Biz bu ülkenin muhakkak ekonomik olarak güçlenmesi gerektiğini ve bunun rakamlarla değil, reel güçlenme üretim ekonomisiyle olması gerektiğini söyledik. Şu çok şık bir şey değil. Biz demedik mi? Biz dedikte ne oldu! Sonuç itibarıyla haklı çıkmış olmak o sözü söyleyene bir gurur, kıvanç vesilesi olmuyor. Ülke ve millet olarak İslam alemi olarak iyi bir şeyin içinde değiliz. Bunu görüyoruz. Haklı çıksak ne olur çıkmasak ne olur. Keşke haklı çıkmasaydık.”şeklinde konuşmasını sürdürdü.

TÜRKİYE’NİN ALEYHİNE OLAN BİRŞEY İNSANLIĞIN ALEYHİNEDİR!

Kahvaltıdaki konuşmasında uzun uzun Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve sosyal gündemindeki meseleleri anlatan Birol Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin aleyhine olan ve olacak ne varsa o insanlığın aleyhinedir. Bu ülkede Saadet Partisi’nin aleyhine olan ve olacak ne varsa o da Türkiye’nin aleyhinedir. Bu kadar kesin bir hüküm cümlesi kuruyorum. Cümlemi tekrarlamak istiyorum. Türkiye’nin aleyhine bir şey vuku buluyorsa, Türkiye’de kamplaşma, hukuk, adalet, sosyal hayat zarar görüyorsa, Türkiye dış politikada bir takım zararlara maruz bırakılıyorsa, biline ki bu insanlığın aleyhinedir. Türkiye’nin değil. Çünkü yer kürede huzur ve mutluluk buradan neş’et edecek. Türkiye’nin coğrafyası herhangi bir coğrafya değil bu millette herhangi bir millet değil. Bu medeniyet havzasından olacak. Bu milletin elinden olacak.”

SAADET PARTİSİ’NİN ALEYHİNE OLAN BİRŞEY TÜRKİYE’NİN ALEYHİNEDİR!

Konuşmasında Saadet Partisi’nin Türkiye için önemine vurgu yapan Birol Aydın, “Saadet Partisi'yle ilgili bir şey iyi değilse, Saadet Partisi oyunu artırmıyorsa, operasyon ve oyunlar Saadet Partisi üzerine oluyorsa o Türkiye’nin aleyhine. Bunu niye söylüyorum. Ortadayız. 15 yıl bu Parlamento’da 3 ya da 4 siyasi parti beraber oldu. 15 yıldır bu ülke şu ya da bu şekilde yanlış idare edilsin diye mi ordalar. Bu ülkenin iyiliği ve güzelliğinden başka bir şey düşünmüyorlar. Hangi partiye mensup olursa olsun bütün insanlarımız bu ülkenin güzelliğini, huzurunu istiyor. Bunun aksini düşünmek insanın kendini inkar etmesi demek. Ama 15 yıldır olmuyor. Türkiye her geçen gün kamplaşıyor. Her geçen gün hukuka, adalete olan güvenini sarsıyor. Eğitim sistemi her geçen gün mefluç hale geliyor. Dış politika her geçen gün aleyhimize işliyor. Bu ne menem bir şeydir bu, niye düşünmezler! Türkiye gücünün neden farkında değil.”diye sordu?

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BİLEN VARMI?

Marmaray ve üçüncü köprüyle ilgili ilginç bir tespitte bulunan Birol Aydın, “Doların artması ortada. Marmaray kaç para, üçüncü köprü kaç para. Biz şu doların yüzde 30 değer kazanıp, TL’nin yüzde 30 değer kaybetmesiyle 270 milyar dolar devlet olarak kaybettik. Özel sektör 160 milyar kaybetti. Kaç boğaz köprüsü yapıyor. Kaç Marmaray yapıyor biliyor musunuz?”diye sordu. Konuşmasında Türkiye’nin gündeminden hiç inmeyen ‘Başkanlık’ sistemini de hatırlatan Birol Aydın, “Başkanlık sisteminin ne olduğunu bilen var mı?” diye sordu.  Muhtarlar, bilmediklerini söyledi.

MEDYA’DA VEKALET SAVAŞLARI VAR!

Konuşmasının sonunda herkesin ‘İllizyon’ yaptığını söyleyen Birol Aydın, “Irak’ta vekalet savaşı var diyorlar ya. Bugün medya’da da vekalet savaşları var. Ak Parti’nin CHP’nin MHP’nin temsilcileri çıkmıyor. Onların adına gazeteciler çıkıyor. Çıksanıza televizyona. Niye çıkmıyorsunuz? Genel Başkanlar olarak, milletvekilleri olarak karşılıklı neden çıkmıyorsunuz. Bir de Saadet Partisi’ni çağırın. Eskiden bu ülkede genel başkanlar konuşurdu. İnönü’sü konuşurdu, Erbakan’ı konuşurdu, Türkeş’i konuşurdu. Perinçek’i konuşurdu, Özal’ı konuşurdu. Demirel’i konuşurdu. Siz neredesiniz? Siz cenazede bile bir araya gelemiyorsunuz. Yeni Türkiye demekle olmuyor. Yeni hastalıkta var. Hastalığın da yenisi yok mu?”

Toplantının sonunda SP İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, muhtarlar ile STK temsilcilerini de dinledi. Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak başta olmak üzere söz alan muhtarlar çeşitli sorun ve konuları dile getirdi. Muhtarlar, SP’den Sarıyer’de daha sık toplantı ve program yapmasını istedi.

Abdulhamit ALBEZ

http://www.sariyerposta.com/