Ayazağa, Maslak, Büyükdere ve Cendere bölgelerinde hafriyat taşıma işi yapan kamyonları haraca bağladıkları iddia edilen rüşvetçi trafik polislerine operasyon yapıldı.

Söz konusu bölgelerde görev yapan polislerin hafriyat taşımacılığı yapan kamyonlardan rüşvet aldığına ilişkin çok sayıda şikâyet gelmesi üzerine bölgede görev yapan ekipler teknik ve fiziki takibe alındı.

RÜŞVET GÖRÜNTÜLERİ DELİL OLDU

Tespitlerde şüpheli polislerin bazı kamyonların fazla yük taşımasına ve brandası yola çıkmasına müsaade ettikleri bu kamyonculardan “lastik parası” adı altında kanun dışı para aldıkları belirlendi. Gerek suça konu telefon görüşmeleri gerekse de rüşvet içerikli görüntülerin elde edilmesi üzerine başsavcılıkça operasyon başlatıldı. Şüpheli polislerin tonaj aşımı yapan hafriyat kamyonlarına rüşvet karşılığı göz yumdukları belirlendi. Dosyada mevcut belge ve delillerin tümü birlikte değerlendirildiğinde şüpheli polislerin rüşvet suçunu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi oluşturacak somut deliller tespit edildi. Rüşvet ilişkileri tespit edilen 14 polis, kaçma ve delil karartma ihtimalleri de göz önünde bulundurularak cezaevine gönderildi.