1Psikolog Ayşe Aydemir, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldu. 29 yaşındaki Aydemir, siyasete girmesine Başbakan Erdoğan’ın, “Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır” sözünün etkili olduğunu söyledi.

Gönül verdiği AK Parti’ye oy vermek, mitinglerine katılmak ya da farklı şekillerde  destek sağlamanın kendisi için yeterli olmadığını söyleyen Ayşe Aydemir, Sarıyer Posta’yı ziyaret ederek neden meclis üyesi olmak istediğini anlattı. Aydemir, “Aktif olarak siyasette bulunmak istedim. Yaşım genç, diğer bazı meclis üyesi aday adayları sahada  benden daha tecrübeli olabilir ancak ben hem yaşım hem de amaçlarım doğrultusunda daha aktif ve dinamik bir siyaset yapabilirim” dedi.

Seçildiği takdirde karar veren değil, proje üreten bir meclis üyesi olacağını ifade eden Ayşe Aydemir şunları söyledi:

“Kadınların hem siyasette hem de hayatın diğer alanlarında daha aktif olması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle yapacağım projeler öncelikle kadınlar ve aile ile ilgili olacak. Çocukların yetiştirilmesinde anneler ön planda bu yüzden önce annelere yönelik eğitim ve öğretim programları hazırlamayı düşünüyorum. Sarıyer’in gözlemlediğim en büyük sorunlarından biri maddi olanaklar açısından bölgedeki farklılıklar. İnsanlar arasında çok büyük uçurum var. Maddi olanakları olmayan çocuklar için çocuk üniversitesi kurmak istiyorum. Daha çok sosyal projelerde kapsamlı çalışmayı düşünüyorum. Sarıyer’e bir kadın gözüyle baktığımda önce eğitim sorununu, sonra imar ve park sorunu görüyorum. Seçilemezsem de havlu atmam, kenara çekilmem. Partimizin izin verdiği ölçüde ‘durmak yok yola devam’ sloganıyla elimden gelen tüm hizmet ve desteğimle bu yolda yürüyeceğim.”

Röportajın devamı gazetemizin 67 sayısında...