IMG_0150

Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer ilçe teşkilatının Bayramın 4. Günü ilçe binasında gerçekleşen bayramlaşma programına yoğun ilgi. Bayramlaşma töreninde konuşan İlçe Başkanı Erdal Çoban;   "2014 yılında yapılacak olan yerel seçim hazırlıklarına aylar öncesinden başladık. Bazı ilçelerde kesinleşmiş adaylarımızı açıkladık. Ancak Sarıyer için adayımızı açıklamak için acele etmiyoruz. " dedi.

Çoban partililere yaptığı açıklamada hükümetin Demokratikleşme paketini eleştirdi.  "2011 yılındaki referandum gibi demokratikleşme paketinde de araya birkaç madde sıkıştırarak bize zehir yutturuyor. Alfabeye koyulan harfler ve andımızın kaldırılmasının yanına başörtüsü ile ilgili maddeyi koyarak halkı kandırıyor. Oysaki MHP baş örtüsüne destek verdiğini yeter ki doğru davranırlarsa destek vereceğini çok önceden belirtmişti.” Şeklinde konuştu.

Konuşmasına devam eden İlçe Başkanı Erdal Çoban, "Maalesef terör örgütleri hükümete tehditler savuruyor. Hükümete süreler veriyor. ‘Şunu yapmazsanız şunu yaparız’ diyor. Ülke etnik gruplara bölünüyor. Mezhep kavgalarına doğru gidiş var. Sınır komşularımızla hiç iyi ilişkilerimiz kalmadı. Hepsiyle kötü olduk. Büyük devlet anlayışı bu olmamalı. Türkiye patlamaya hazır bomba haline gelmiş. Oyunlara gelmememiz lazım. Türkü, Kürdü, Çerkeziyle hepimiz kardeşiz. Bu kadar duyarsız olursak bu ülke bölünür. Bizleri bekleyen büyük tehlikeler karşısında hep birlikte çok çalışıp mücadele etmemiz lazım” dedi.

Haber: Levent PEHLİVANOĞLU