AASarıyer Belediye Meclisi’nde bitip tükenmek bilmeyen CHP ile AK Parti grubu arasındaki tartışmalar sonunda MHP grubunu isyan ettirdi ve meclis üyeleriyle birlikte İlçe Başkanı Erdal Çoban ve partililer topluca meclis salonunu terketti.

Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısına belediye tarafından talep edilen ek bütçe ile ilgili tartışma damgasını vurdu. CHP’li meclis üyeleri parti grubunun bu konudaki düşüncelerini ifade ederken, AK Parti’liler de itiraz edip, eleştiri ve suçlamalarda bulundular. Ancak daha gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı söz alıp, kürsüye çıkan CHP ve AK Parti’li meclis üyelerinin karşılıklı tartışma eleştirilerinden rahatsız olan MHP grubu topluca salonu terk etti.

DSCN9919ERDAL ÇOBAN: "CHP İLE AK PARTİ'NİN TARTIŞMALARINI İZLEMEK ZORUNDA DEĞİLİZ"

AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Çakır kürsüde konuşurken MHP’li Meclis Üyeleriyle birlikte dışarı çıkan İlçe Başkanı Erdal Çoban, “Biz her toplantıda CHP ile AK Parti arasındaki tartışma ve kavgaları izlemek zorunda değiliz. Bu meclis üyelerini, Sarıyer halkı kendine hizmet etsin diye seçti ve oraya gönderdi. Tartışmayı bu kadar çok seviyorlarsa ellerine birer bağlama verelim kahvehanelere gidip aşıklar gibi atışsınlar, belki o zaman rahatlarlar” dedi.

2009 yerel seçiminden bu yana geçen sürede hemen hemen her toplantıda değişik nedenlerle tartışıp, gergin bir atmosfer yaratan CHP ve AK Parti grubunun bu davranışı MHP grubu kadar meclis toplantısını izleyen vatandaşların da tepkisini çekiyor.