CHP Sarıyer Eski İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldu. Sosyal medyadan bir açıklama yapan Deniz, “Yıllarca emek verdiğim partim olan CHP’den İstanbul 2. Bölge Milletvekilliği aday adaylığına müracaat etmiş bulunmaktayım. Terimin son damlasını akıtana kadar bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışacağım” ifadelerini kullandı.

“Niçin aday oldum?” başlığıyla bir açıklama yayınlayan Mehmet Deniz şunları kaydetti: “Cumhuriyetimiz kurulduktan bugüne, dönem dönem çok zor şartlarda seçimler geçirdi. Bugün 24 Haziran’da 98 yılda 27. kez seçime gidiyoruz. Kurtuluş ve kuruluştan sonra, 7 Haziran 1946’da CHP sayesinde çok partili dönemi başlattık ve ilk olarak bu tarihte çok partili seçimlerimizi yaptık.

Tek parti döneminde kuruluştan sonra; 1923, 1927, 1931, 1935, 1939 ve 1943 olmak üzere 6 genel seçim yaşadık. Kurtuluş Savaşı veren ülkemiz; ekonomik buhranlar, açlık, kıtlık ve sefalet yaşamasına rağmen, bütün ülke sattındaki vatandaşlarımızla tek vücut olarak birlik ve beraberlik içinde canını dişine takarak dünyada ve ülkemizde yaşanan bunalımlı yılları atlatmasını başarmıştır. Tek partili bu dönemin dikkat çekici en önemli özelliği istisnasız bir şekilde her 4 yılda bir genel seçim yapılmasıdır. Bunun nedeni CHP’nin seçimleri, Cumhuriyet rejiminin temellerinden biri olarak görmesi yatmaktadır. CHP, iktidarın meşruiyetini, ta o dönemlerde seçimlere dayandığını bilerek seçim güvenliğini sağlamıştır.

Çok partili dönemde (1946-2018) zaman zaman askeri darbeler zaman zaman sağ sol çatışmaları zaman zaman savaşlar zaman zaman ekonomik bunalımlar, yaşadık ancak sandık güvenliği hiç bu kadar tartışılmıştır. Sandık güvenli bir şekilde halkın önüne koyuldu. Çünkü halkımız hiç bu kadar ayrışmadı. Çünkü hiç bugünkü kadar Cumhuriyet ve demokrasimiz iktidarlar, ne sağ, ne sol, merhaba ne dindar kesim ne de etnik kimlikler tarafından tartışmaya açılmadı.

Bu sayededir ki bütün sıkıntılar bertaraf edildi. Şimdi hem Cumhuriyet, hem demokrasi hem dini değerlerimiz hem de kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk tartışmaya açıldığı için, ülkenin başına gelebilecek daha önce farklı zamanlarda vuku bulan felaketler aynı anda gelmiştir. Bunlar sırayla, terör, istisnasız bütün komşu ve diğer ülkelerle kavga, ekonomik bunalım ve en önemlisi toplumsal ayrışma ve kutuplaştırma hepsi aynı anda bir araya gelmiştir.

Siyasetçiler bundan önceki seçimlerde hep bu seçim önemli derler, ama 24 Haziran’daki seçim gerçekten bütün seçimlerin toplamından daha önemlidir. Çünkü burada seçim değil rejim oylanacaktır. Onun içindir ki birbirine taban tabana zıt, sağcı, solcu, milliyetçi, muhafazakar partiler, bu rejim değişikliği karşısında bütün değer yargılarını öteleyerek, Cumhuriyet ve demokrasi için evrensel insan hakları için ittifak kurmuş bir araya gelmiştir.

Ülkemizde çok partili hayata 1946 yılında geçilmesi konusunda önderlik yapmış olan partimiz, bugün de seçime sokulmak istenmeyen İYİ Parti’ye seçime girebilmesi konusunda, diğer partilerin cumhurbaşkanı adayı çıkarması konusunda ve meclise baraj sorunu ile giremeyen partilere (0) baraj önerisi ile demokrasi adını önemli bir hamle yapmıştı.

Ülkemizin rejimini ilgilendiren böyle bir seçimde, kurtuluş mücadelesinde görev alıp, tezeklerin (Hayvan dışkılarından) arpa tanelerini ayıklayarak açlıktan ölmemek için yiyen, hem şehit hem de gazi iki dedemizin torunu olarak, bir vatanperver olarak, demokrasinin teminatı bildiğim, ülkemizin kurucusu, yıllarca emek verdiğim partim olan CHP’den İstanbul 2. Bölge Milletvekilliği aday adaylığına müracaat etmiş bulunmaktayım. Yerim, sıram ne olursa olsun, hiçbir kaprise kapılmadan, terimin son damlasını akıtana kadar bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışacağım.”