Sarıyer Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı İkinci Oturumu’nda İzmir’deki bombalı saldırıyı canı pahasına önleyen polis memuru şehit Fethi Sekin’in dev ekranda fotoğrafı toplantı boyunca gösterildi.

Sarıyer Belediye Meclisi’nden İzmir Adliyesi’ne yönelik yapılan bombalı saldırıya müdahale ederken şehit düşen polis memuru Fethi Sekin’e vefa. Meclis’te toplantı boyunca şehit polis Sekin’in fotoğrafı gösterilirken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in dikkatinden Rus Büyükelçi Andrey Gennadiyeviç Karlov’u vuran polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın yaptığı da kaçmadı. Başkan Şükrü Genç, “İkisi de polis! Ama biri ülkesini rezil eden it, diğeri halkı için kendini feda eden kahraman.”dedi.

TOPLANTI BOYUNCA FOTOĞRAFI GÖSTERİLDİ

Sarıyer Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı İkinci Oturumu şehitler için saygı duruşuyla başladı. Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan beri vatan için canını feda eden tüm şehitler için Meclis üyelerini saygı duruşuna davet ederken, dev ekranda İzmir’de Adliye önünde bombalı araçla katliam yapmak isteyen teröristleri emellerine ulaştırmayan ve bu uğurda canını veren kahraman polis memuru Fethi Sekin’in de fotoğrafı da dev ekranda görüntülendi. Meclis Toplantısı boyunca salonda, Türk Bayrağı’nın yanında “Kahraman Polis Memuru Fethi Sekin’i unutmayacağız” yazılı şehit polisin fotoğrafı gösterildi.

BİRİ İT BİRİ KAHRAMAN

Meclis’te Emirgan Islah İmar Planı üzerine konuşma yapmak için kürsüye gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, şehitler için Allah’tan rahmet dileğinde bulunarak sözlerine başladı. Genç, ayrımcılığa karşı olduğunu ancak iyi ile kötünün de gösterilmesi gerektiğini belirtirken, Rus Büyükelçi’ye suikast yapan polis ile İzmir’de bombalı saldırının önüne geçen polis memurlarını örnek verdi. Başkan Genç, “Türk toplumunu dünya nezdinde çok zora sokan bir it polisle, bir devletin büyükelçisini vuran polisle, halkı için kendini feda eden bir polisi ayırmak zorundayız.”dedi.

Daha sonra yüzünü polis Fethi Sekin’in fotoğrafına dönen Başkan Genç, “Binlerce kez teşekkür ediyorum. Sevgili dostum mekanın cennet olsun. Çünkü ben yurt dışında çok çalıştım. Bizler için her şey söylenebilir. Türk toplumu için dışarıda her şey söyleyebilirler. Ama bir şey söylenemez. Türk toplumu çok merttir. Kimseyi arkadan vurmaz, Arkadan bıçak saplamaz, kurşun sıkmaz. Ayrım yapılacaksa bu tür zamanlarda, bunları ayırt etmeliyiz. Yoksa iyi ile kötü ayırt edilmez. İyi ile kötüyü ayırmalıyız!”diye konuştu.

Abdulhamit ALBEZ

http://www.sariyerposta.com/